Petković: Novčana pomoć Srbima na Kosovu verovatno u maju

Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je izjavio da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.

Petar Petković Foto: Kancelarija za KiM
Petar Petković Foto: Kancelarija za KiM

On je za RTS naveo danas da bi petočlana porodica dobila između 500 do 700 evra, u zavisnosti da li neko u porodici radi ili ne.

"Svaki nezaposlen Srbin na KiM dobiće 200 evra pomoći, dok će svako dete i svaki drugi naš čovek na prostoru Kosova i Metohije dobiti 100 evra… Procenjuje se da ima negde oko 13.000 nezaposlenih. Postoje ljude koji su nezaposleni, a nisu se prijavili na biro. Predstoji taj deo koji se odnosi na pripremu svega onoga da bi došlo do isplate", rekao je Petković.

Predsednik Aleksandar Vučić je juče, nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova, najavio da će Beograd finansijski pomoći svim Srbima koji tamo žive.

Petković je naveo da je tom prilikom dogovorena i rekonstrukcija Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, izgradnja nove zgrade bolnice u Gračanici, i novog regionalnog puta Jarinje-Kosovska Mitrovica.

Rekao je i da je dogovorena izgradnja novih vrtića, centra Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, od sedam miliona evra, kao i drugih projekata.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article