Petković: Kosovska policija u Vučitrnu privela ekipu emisije „S Tamarom u akciji”; Grujić: Ekipa se nalazi na gradilištu

Pre 5min

Iako je Kancelarija za KiM prethodno saopštila da je ekipa emisije „S Tamarom u akciji“ privedena u Vučitrnu, Tamara Grujić je tu informaciju demantovala za portal Nova.rs, tvrdeći da se ekipa nalazi na gradilištu i da upravo snimaju demanti informacije koju je objavila Kancelarija.

Prethodno je direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković zatražio hitno puštanje na slobodu novinarke Tamare Grujić i njenih kolega koji su, kako se navodi u saopštenju, uhapšeni danas u Vučitrnu dok su snimali emisiju "S Tamarom u akciji".

Petar Petković Foto: Srđan Ilić
Petar Petković Foto: Srđan Ilić

Petković je u pisanoj izjavi naveo da kosovska policija "već nekoliko sati" drži novinarku i njene kolege u stanici, iako, kako je rekao, nisu počinili nikakvo krivično delo već su snimali nekoliko javnih lokacija za potrebe emisije.

"Ovo je nastavak šikaniranja i maltretiranja novinara iz centralne Srbije koje vlasti u Prištini mesecima onemogućavaju da rade svoj posao, braneći im ulaz, a sada su pribegli drastičnijim metodama i privođenju medijskih radnika. Očigledno je da u Prištini žele da zataškaju pravu istinu o teškom životu Srba u našoj južnoj pokrajini i da s tim ciljem neće prezati ni od primene ovakvih metoda zastrašivanja", naveo je Petković a prenela Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Dodao je da je o hapšenju obavestio "sve relevantne međunarodne predstavnike u Pokrajini" kao i da očekuje reakciju svih medijskih udruženja.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article