U Jajcu će od 1. do 3. augusta biti održano peto izdanje Desant Festivala, koji i ove godine donosi bogat i zanimljiv program, prilagođen različitim muzičkim ukusima.
Desant 2024. bit će otvoren u četvrtak, 01. augusta koncertom Jusuf Brkić Sevdah Tria na stageu pokraj Katakombi na Jajačkoj tvrđavi. Ulaz na ovaj događaj bit će
moguć isključivo uz pozivnicu.
U petak, 2. augusta na Vodopad Stageu prvo će nastupiti Prava Stvar – Tribute to Zdravko Čolić, sa repertoarom najvećih Čolinih hitova. Nakon toga koncert će održati Bajaga i Instruktori, koji ove godine obilježavaju fantastičnih 40 godina djelovanja na
muzičkoj sceni.
Zadnjeg dana Desanta, u subotu 3. augusta će na Vodopad Stageu nastupiti Jala Brat & Buba Corelli, koji su nedavno objavili drugi dio albuma „Goat Season“, nakon čega su njihove nove pjesme sa milionskim pregledima zauzele top pozicije na YouTube trendingu.

VIDIMO SE U JAJCU NA DESANTU

Desant Festival se od 2020. godine održava u Jajcu sa namjerom da upotpuni ljetnu turističku ponudu Jajca i bude dodatni motiv za posjetu Jajcu, gradu bogatog kulturno- historijskog naslijeđa i spektakularne prirode.
Desant 2024. odlična je prilika da se provede nezaboravan vikend u Jajcu, uživa u atraktivnim muzičkim događajima, ali i istraže brojne atrakcije Kraljevskog grada Jajca, u kojem je čak 30 atrakcija koje su na listi nacionalnih spomenika BiH.

Organizatori Desant Festivala su Inicijativa Odmori u BiH i JU Agencija za kulturno- povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, uz podršku
Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednje-Bosanskog kantona, te ministarstava okoliša i turizma, te kulture i sporta FBiH.

(Express / S. Čengić)

Originalni tekst