(Beta) – Selektor košarkaška reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je posle poraza od selekcije SAD da je meč bio onakav kakav je očekivao, i dodao da Amerikanci imaju veliki individualni kvalitet.

„Utakmica kakvu smo očekivali. Imaju dodatna motivaciju kada igraju protiv nas, pride imaju veliki individualni kvalitet. Mi nismo mnogo govorili o odbrani, a sve počinje od odbrane i to je baza kompletne igre. Mi smo se više u pripremi koncentrisali na napad, jer smo znali da će da vrše jak pritisak na našu organizaciju igre, što su i radili“, rekao je Pešić.

Srbija je danas poražena od SAD sa 84:110 u prvom kolu Grupe C Olimpijskih igara.

„Dokle god smo precizno odigravali naše sisteme, bilo je dobro. Čim smo to napustili, došli smo u situacije da prerano uzimamo šuteve, a šut nas nije nešto specijalno slušao. Nije uobičajeno da šutiramo 30 trojki. To je dokaz da smo izgubili organizaciju igre“, dodao je Pešić.

Pešić je rekao da je i pre meča rekao da „pobeda ili poraz od Amerikanaca ništa ne menja“, i da Srbija mora da se fokusira na naredna dva meča.

„Imamo još dve utakmice u grupi da bismo se kvalifikovali za četvrtfinale. To neće biti nimalo lako. Videli ste kako su odigrali Portorikanci i Južni Sudan. Znamo kako treba da reagujemo posle utakmice sa Amerikancima. Na ovakvom takmičenja nema previše razloga za specijalne analize. Mi moramo da se okrenemo našoj igri“, rekao je Pešić.

Pešić je izjavio i da ne razmišlja da li će Srbija u nastavku turnira ponovo da se sastane sa Amerikancima, i da ekipa razmišlja samo kako da dobije sledeći meč.

„Ne razmišljam o Amerikancima. U glavi nam je kako da dobijemo sledeći meč. Treba da znate da, kako se drugi pale na Amerikance, tako se pale i na nas. Nijedna naša utakmica ovde neće da bude laka. Dva tima iz grupe idu dalje, uz još dve trećeplasirane. Biće tu dosta toga, moramo da uzmemo stvari u svoje ruke, da popravimo stvari koje danas nismo dobro radili“, rekao je on.

Pešić je rekao i da je zadovoljan kako je njegova ekipa odigrala veći deo prvog poluvremena.

„Prvih dvadesetak minuta je bilo dobro. Vraćam se na napad, kada smo odigravali sisteme u napadu i imali kontrolu, onda je to bilo sasvim drugačije. Mogli smo i da gurnemo loptu ispod koša gde su oni imali dosta problema sa Jokićem. Ponekad je teško da sve to što si zamislio odigraš. Sa druge strane je bila jaka ekipa, igrali su izuzetno jaku odbranu na lopti i dodavanju. Bilo je teško doći do šuta koji bi nas možda podigao i vratio samopouzdanje“, rekao je Pešić.

U drugom kolu Srbija će igrati protiv Portorika, koji je danas poražen od Južnog Sudana.

Post Views: 22

Originalni tekst