AMERIČKA administracija za sada ne vidi razlog za promenu nivoa spremnosti svojih strateških snaga zbog bilo kakvih akcija Rusije i Belorusije koje se tiču nuklearnog naoružanja, izjavio je portparol Pentagona Patrik Rajder.

ПЕНТАГОН: Нисмо променили статус нуклеарних снага због потеза Русије и Белорусије

Foto Tanjug/AP

-Neću detaljno govoriti o nekim obaveštajnim podacima. Videli smo saopštenja medija iz Rusije o tome da oni nameravaju da to učine, rekao je on odgovarajući na pitanje mogu li SAD da potvrde da je Rusija rasporedila taktičko nuklearno oružje na teritoriji Belorusije.

Komentarisao je i reči predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka o spremnosti da primeni celokupan arsenal u slučaju agresije protiv njegove zemlje.

-Neću komentarisati to, ali ću reći da uopšte nismo videli ništa što bi nas nateralo da promenimo raspored sopstvenih strateških snaga, zaključio je portparol Pentagona.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO – OVAKO SE BRANI KRIMSKI MOST: Svuda je magla i dim

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

UPOZORAVAM SVE: Ukrajinski ministar najavio pozive Ukrajini da pregovara sa Rusijom

JE L GLEDATE? Ove rečenice je izgovarao monstrum iz Gradačaca dok je ubijao

JE L’ GLEDATE? Ove rečenice je izgovarao monstrum iz Gradačaca dok je ubijao

PRE nego što je presudio sebi, serijski ubica iz pakla Nermin Sulejmanović (35) zavio je juče Gradačac u Bosni i Hercegovini u crno. Najpre je, prenoseći uživo na “Instagramu”, pred očima rođene ćerkice, ubio svoju nevenčanu suprugu Nevzetu Hećimović, koju je prethodno zlostavljao, jer ga je prijavila za nasilje. Na jezivom snimku čuje se dečji plač, dok se na sve strane videla krv.

12. 08. 2023. u 07: 18

VREME JE ZA NOVI POČETAK: Saznajte šta je potrebno vašoj porodici ove jeseni

Originalni tekst