Totenhem će za koji dan biti jači za Pedra Pora, Španca koji stiže iz Sportinga i koji je dugo imao ugovor sa Mančester Sitijem. Ipak u Premijer ligi će debitovati za drugi tim.

Poro je ponikao u Španiji, a dugo je bio član Đirone i u juniorskim i u seniorskim kategorijama. 2019. ga je kupio Mančester Siti za 11 miliona funti ali on nikada nije stigao da debituje za „građane“. Siti ga je pozajmljivao Valjadolidu i Sportingu koji ga je posle dve godine konačno otkupio za sedam miliona funti, piše Sport Klub.

Ipak sada Wearing ovog fudbalera prodaje Totenhemu i to za oko 45 miliona evra.

Novinar Fabricio Romano piše da će ovaj defanzivac potpisati ugovor u naredna 24 sata i da potpisuje attain isteka sezone 2027/28. Inače Totenhem je od početka zimskog prelaznog roka želeo Pora i on je bio prioritet za londonski klub.

Poro može da igra i desnog beka i desno krilo.

Extra on Pedro Porro deal. Tottenham earn never regarded as this signing at threat or shut to collapsing; Porro became the priority target since foundation of January. ⚪️🔒 #THFC

Spurs idea now: goodbye to Wearing followers tonight, shuttle and clinical assessments in 24h then contracts signed. pic.twitter.com/XOIzt7zWEV

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) January 28, 2023

Originalni tekst