Dok radi, a radi od kuće, ona voli da joj muzika sa tevea ide tiho. Onaj MTV Hits, znam čak i broj na daljinskom: ponekad stanem pa se podbočim ispred televizora pa pričam naglas, kao pravi matorac, kako je nekada postojao samo jedan MTV (i samo jedna Viva Zwei!), i kako je na njemu bilo muzike. Sada ih ima mnogo više, za svaku deceniju i svaki žanr, a na onom „originalnom“ MTV-ju odavno ne prikazuju spotove. MTV Hits vrti, i to će taj matorac primetiti, vrti dvadesetak istih pesama; kako koja uđe u „trending“, tako je tu. Uglavnom su to neopterećujuće i samim tim dobre pop pesme: red Sabrine Carpenter, pa Billie Eilish, pa Dua Lipa. I tako ukrug.

I onda, jednog dana, drndalo je to u pozadini toliko tiho da mi se učinilo da haluciniram. „Pedro,Pedro,Pedro,Pedro… Pe!“

Otkud ovo na MTV Hits? Otkud Rafaela Kara, pokoj joj duši, evo se u petak navršava tri godine kako nije s nama, a ni sa njenom Italijom ni njenom Španijom, otkud njeni razmaknuti zubi nell’anno del Signore 2024?

Odgovor je lak, predvidiv, i pomalo tužan: neko, neki nemački par producenata, dosetio se da vrati „Pedra“ u etar time što će napraviti remiks–a ništa, verujte, čitava istorija muzike, uključujući i onu istoriju muzike koja se odvija isključivo na plesnom podijumu, ništa ne bi izgubila da nikada nijedan remiks nije snimljen–i odjednom je „Pedro“, 44 leta nakon što se prvi put pojavio, opet hit.

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 04. JULA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

UZ SVAKI PRIMERAK NOVOG BROJA NEDELJNIKA DOBIJATE MAGAZIN „HOW TO“ NA POKLON

HT 9

HT 9

Post Views: 7

Originalni tekst