Peđa Jovanović ljubiteljima muzike poznat je i kao Peđe Blizanac, koji je svojevremeno sa svojim bratom Nenadom imao bend „Blizanci“. Tokom pandemije Peđa je počeo sa snima covere i to su istinski ljubitelji muzike veoma brzo prepoznali, otkrili i skoro svaki njegov novi cover nagradili milionskim pregledima.

Kako ste birali pjesme, covere?

-Dosta toga su mi ljudi predlagali, a i sam sam razmišljao o tome, u smislu šta ja lično volim da pjevam. Ja bukvalo već dvadeset godina na mojim nastupima pjevam pjesmu „Rekla si mi da ne voliš zimu“, pa je bilo logično i da je snimim kao cover. Dosta covera koje sam snimio su pjesme koje ja obožavam, a kao što rekoh, bilo je i prijedloga od strane ljudi. Sve pjesme koje sam snimio su pjesme koje mi leže, ali bilo je i nekih koje nisu baš legle, ali sam ih snimio onako kako ja to znam i mogu. Recimo pjesmu Kemala Malovčića „Rekla si mi da ne voliš zimu“, otpjevao sam nekako mekanije, nisam ni pokušavao da koristim ili probam sa Kemalovim trilerima, jer meni to ne leži. Kemal je to otpjevao fenomenalno i na samo njemu prepoznatljiv način. Nikada nisam ni u jednom coveru nikoga da imitiram.

Da li ste lično upoznali Kemala?

-Uhhh, bilo je to davno prije dvadesetak godina, na jednom nastupu u njemačkom gradu Karlsruhe, ali samo zdravo za zdravo.

B. Šišić

BONUS VIDEO

Originalni tekst