DRUGI dan posete Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija vernom narodu na Kosovu i Metohiji započeo je svetom Liturgijom koju je u drevnoj Pećkoj Patrijaršiji služio jeromonah Nikon, duhovnik beogradskog manastira Vavedenja Presvete Bogorodice.

ПАТРИЈАРХ СРПСКИ ПОРФИРИЈЕ ПОСЕТИО ОРАХОВАЦ: Његову Светост дочекала певачица Павлина Радовановић (ФОТО)

Foto: SPC

Pomolivši se za mir, zdravlje i napredak svega sveta, patrijarh Porfirije se, sa svojom sveštenom pratnjom, uputio ka Orahovcu, gde ga je, ispred crkve Uspenja Presvete Bogorodice podignute 1859. godine na starijim temeljima hrama, dočekao i pozdravio Preosvećeni Episkop raško-prizrenski g. Teodosije sa sveštenstvom, decom i žiteljima tog mnogostradalnog metohijskog mesta.

Foto: SPC

 

Tom prilikom, patrijarh Porfirije je mališanima uručio skromnu novčanu pomoć i ikonice, a oni su uzvratili pesmama orahovačkog kraja, božićnim čestitkama i ikonama koje su sami osmislili i crtali. Svetejši Patrijarh je, takođe, posetio i dom orahovačke porodice Vitošević i razgovarao sa ukućanima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

Originalni tekst