JERMENSKI premijer Nikol Pašinjan , u pratnji ministra odbrane Surena Papikjana, obišao je u novogodišnjoj noći vojne položaje jermenske vojske. Ovo prenosi ” Armenpress ” pozivajući se na kabinet premijera.

ПАШИЊАН ЗА ДОЧЕК ПОСЕТИО ВОЈСКУ: Москва није у стању да обезбеди стабилност у Нагорно-Карабаху

Foto: Tanjug/AP Photo

Kako prenosi novinska agencija, Pašinjan se sastao sa vojnicima i komandantima koji su na borbenom dežurstvu na vojnim položajima, obišao vojne baze, upoznao se sa inžinjerijskim radom na liniji fronta, uslovima službe i života vojnika.

– Nikol Pašinjan je ohrabrio grupu vojnika koji su se istakli nesebičnošću i hrabrošću tokom služenja. Premijer je poželeo vojnicima dobru i sigurnu uslugu –  navodi list.

Prema Pašinjanu, vojska će morati da „preživi teškoće danas, kako bi sutrašnja generacija bila lakša”.

– Ovo je naša sudbina i moramo je prihvatiti časno, voljom i rešiti svoj problem. A naš zadatak je da imamo jaku državu. I danas imamo takvu priliku – naglasio je Pašinjan.

Pašinjan je ranije rekao da očekuje mapu puta od ruskih mirovnih snaga za obnavljanje saobraćaja duž koridora Lačin.

Istovremeno, on se nada da će ruski mirovni kontingent u Nagorno-Karabahu izaći sa jasnim objašnjenjem situacije duž Lačinskog koridora.

Istovremeno, jermenski premijer smatra da ako Moskva “nije u stanju da obezbedi stabilnost i bezbednost u Nagorno-Karabahu”, onda treba da se  obrati Savetu bezbednosti UN i da dobije mandat UN za mirovni kontingent ili da zatraži slanje dodatne mirovne snage u regionu.

Pašinjan je, na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u  Sankt Peterburgu , izjavio da lačinski koridor nije bio pod kontrolom ruskih mirovnih snaga 20 dana – prenela je Gazeta.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINIKI – Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst