BEOGRAD, 19. oktobar 2021, (Njuz) – Policijski pas, dresiran da nanjuši drogu, koji je pre nekoliko dana zalajao na ministra unutrašnih poslova Aleksandra Vulina, odbio je poligrafsko testiranje, saznaje Njuz.

Ovaj nemački ovčar pozvan je da na poligrafu odgovori na pitanja o tome zašto je lajao na ministra i ko ga je dresirao da to uradi, ali je to kategorički odbio, što je u izjavi za Njuz potvrdio i prvi čovek srpske policije.

– Ne razumem zbog čega je pas u kojeg su svi pripadnici policije imali poverenje odbio poligraf, pre svega zato što mu je rečeno da može da ide samo sa pitanjem da li je na mene lajao jer ga je dresirao neko iz bivše vlasti. To je zaista čudno jer zašto bi bilo koji pas izbegavao poligraf, sem u slučaju da nešto krije – rekao je Vulin.

– Tačno je da poligraf nije dokaz na sudu, ali gotovo nepogrešivo usmerava na ono što je istina. Šta ga je koštalo da bude deset minuta na poligrafu, da odlaje sve što ima? Ili za tu situaciju nije bio dresiran, pa je odbio. Evo, ja sam spreman da idem na poligraf i da odgovaram na sva pitanja koja se tiču mojih namera prema tom psu jer, za razliku od njega, nemam šta da krijem – istakao je ministar.

Vulin je dodao da je uveren u to da je psa neko posavetovao da odbije poligraf, kao i da postoji još nešto u ponašanju psa što izazviva dodatnu sumnju.

– Najsumnjivije u celoj priči jeste to što se ovaj pas uporno brani ćutanjem – napomenuo je on.

Soko Sokolović

The post Pas koji je zalajao na Vulina odbio poligraf appeared first on Njuz.net.

Original Article