FUDBALERI Partizana gostovali su na stadionu u Humskoj, Napretku, koji je nominalni domaćin u Beogradu do završetka rekonstrukcije travnate podloge u Kruševcu. Rezultat meča je na kraju bio 0:1.

ПАРТИЗАН СТРЕПЕО, ПА НА КРАЈУ СЛАВИО: Црно-бели након драме победили са играчем више

FOTO: M. Vukadinović

Uzbudljiv je početak meča bio, Aleksandar Šćekić je već u četvrtom minutu mogao da zatrese mrežu Kruševljana, na proigravanje Mateusa Saldanje pogodio je prečku. 

Dva minuta kasnije Aldo Kalulu imao je novu priliku, odbranio je golman „domaćina“. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

U nastavku je Partizan mučio muku sa kreacijom igre, Kervin Arijaga dva puta je proigrao Nemanju Trifunovića, ali je mladost bila prepreka ka realizaciji Partizanovog bisera. 

Igrao je prvo poluvreme „parni valjak“ bez kreatora Bibrasa Natha i Gajasa Zahida, te je u završnici beogradski tim imao dosta problema da dođe do gola rivala, a nakon 45 minuta igre 0:0. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

FOTO: M. Vukadinović

Živnuo je Napredak u drugom periodu. Imao je Nebojša Bastajić najbolju priliku za domaćina. Iskosa je šutirao iz šesnaesterca gostiju. Aleksandar Jovanović se istakao vrhunskom odbranom. Neposredno nakon toga našao se Bastajić u još jednoj prilici, koju je daleko gore realizovao. 

U nastavku se Napredak našao u velikom problemu, te je ostao desetkovan. 

Potpuno je nerezonski, otvorenim đonom, startovao Tošeski u duelu sa Đurđevićem opravdano je zaradio crveni karton. Napredak je tako od 67. minuta ostao sa igračem manje.

Gomilao je u završnici Partizan pritisak na rivala, pokušavao da probije bunker domaćina, ali su se „čarapani“ organizovano branili. Sve do 93. minuta kada je Mateuš Saldanja otključao odbranu rivala za konačnih 1:0. 

NAPREDAK – PARTIZAN 0:1 (0:0) (Saldanja 93′) 

90+3′ GOL PARTIZAN! Mateuš Saldanja strelac, proigrao ga je Bibras Natho. 

90′ Pet minuta produžen je meč 

82′ Pritiska Partizan, pokušava da iskoristi igrača više, Natho je šutirao, samo korner. 

71′ Menjaju oba trenera. Dušan Stojiljković je izašao, ušao Ugorš Ignjatović. Dok je Bibras Natho zamenio Kervina Arijagu, a Mateja Stjepanović Nemanju Trifunovića. 

71′ Ksander Severina je pokušao iskosa, daleko od gola. 

69′ Neoprezan start Miloša Tošeskog, nad Đurđevićem, a zbog toga je 20 minuta pre kraja meča morao na hlađenje, dobio je direktan crveni karton. Partizan ima igrača više. 

58′ Još jedna šansa za Bastajića. Ovoga puta kraj gola je šutirao 

52′  Nebojša Bastajić je imao najbolju priliku za Napredak. Iskosa je šutirao iz šesnaesterca gostiju.  Aleksandar Jovanović se istakao vrhunskom odbranom. 

46′  Nastavljen je meč u Humskoj. 

FOTO: M. Vukadinović

Gajas Zahid ušao je u igru umesto Aleksandra Šćekića. Dok je Goha zamenio Nikolić. 

45′ KRAJ PRVOG POLUVREMENA 

41′ Nova šansa za Partizan, domaćin je imao dosta sreće. Saldanja je proigrao Šćekića koji nije na najbolji način zahvatio loptu. 

38′ Bastajić je uputio loptu ka šesnaestercu Partizana ali nije pronašao nikoga od svojih saigrača. 

34′ Namestio se Trifunović za šut na proigravanje Arijage, šutirao je po zemlji, lak plen za golmana domaćina. 

29′ Bukorac je proigrao nekog od saigrača nakon kornera, ne dovoljno jak udarac ka golu Nišlije. 

FOTO: M. Vukadinović

28′ Arijaga je proigrao mladog Trifunovića, koji je loše zahvatio loptu pred golom Kruševljana. Mogao je Partizan do prednosti, ali nespretan potez mladog fudbalera. 

6′ Prilika i za Alda Kalulua, brani se Napredak. 

3′ Velika šansa za Partizan. Imao je sa petnaestak metara Aleksandar Šćekić priliku, tukao je pravo u prečku! Povratni pas 

1′ Počinje meč u Humskoj, gde je Napredak večeras domaćin usled rekonstrukcije travnate podloge u Kruševcu.  

UOČI MEČA 

20.10 – Dostupni su sastavi za meč 

Napredak: Savić, Vukajlović, Krstić, Tošeski, Čubra, Bukorac, Marinković, Stoiljković, Bastajić, Karaklajić i Bubanj.

Partizan: Jovanović, Đurđević, Marković, Mujakić, Antić, Šćekić, Arijaga, Kalulu, Goh, Trifunović i Saldanja.

Crno-beli su se oglasili pred ovaj meč:

Na zapadnom delu stadiona „Partizan“ svečano je otvorena centralna loža, koja je ponela ime po legendarnom golmanu Partizana, francuskog Sent Etjena i bivše Jugoslavije – Ivanu Ćurkoviću.

Usled brojnih rekonstrukcija stadiona u Srbiji fudbaleri crno-belih gostovaće Napretku na stadionu crno-belih. 

TREĆI MANDAT ALEKSANDRA STANOJEVIĆA U PARTIZANU

U prethodnom mandatu, ni izbliza trofejnom kao u premijernom, nije se domogao trofeja, došavši do šesnaestine finala Lige konferencija.

Već je Stanojević pokrenuo buru izjavama protiv novog pravila o dva bonusa u startnim postavama, pokazavši da borbenosti i energije kod njega još uvek ima i pored pređašnjih loših iskustava.

REKONSTRUKCIJA U LETNjEM PRELAZNOM ROKU

„Rak rana“ zvana odbrana je zahtevala rekonstrukciju. Doveden je štoper Nihad Mujakić iz turskog MKE Ankaragučnua, Sarajlija kog Stanojević zna iz kratkog perioda rada u Turskoj. Na levom beku je Slovenac Mario Jurčević, doveden kao slobogdan agent sa prethodnim iskustvom u Apolon Limasolu. Ispred njih bi trebalo da bude zadnji vezni iz Hondurasa Kervin Arijaga, momak koji je sa 26 godina prvi put u evropskom fudbalu, došavši iz MLS-a.

Što se tiče napada, potpisana su nova imena na pozicijama krila i centarfora. Od 20-godišnjeg igrača iz Gane Ibrahima Zubairua još valja videti šta se može učiniti. Radi se o pridošlici iz Jedinstva Ub sa prvim profesionalnim iskustvom u rodnoj državi. Sa tom predistorijom može samo da pevaziđe očekivanja. Na lokaciji nešto bližoj Beogradu našli su Ibrahimovog vršnjaka na desnom krilu – Janko Jevremović je došao iz Kolubare Lazarevac.

Da se ne može bez povratka „Partizanove dece“ pokazuje i akvizicija Đorđa Jovanovića iz Bazela na mestu napadača.

LEGENDA PARTIZANA PREDVODI NAPREDAK

Posle angažmana u reprezentaciji do 21 godine, Goran „Plavi“ Stevanović se vraća na klupu Kruševljana. Jedan od najboljih igrača Partizana osamdesetih je boravio i na klupi tog kluba u sezoni 2009/10.

Napredak je prtilično „zabiberio“ već ljutu čorbu u koju je Partizan upao tokom prolećnog dela prethodne sezone pobedom 1:0 u Humskoj i remijem 3:3, gde je Zahid pogotkom u 89. minutu spasao crno-bele.

Povratak Stanojevića, nova imena, klupska legenda predvodi rivala, status gosta nas vom terenu su glavne teme duela na „Stadionu Partizana“, uz pritisak iole pristojne partije i pravdanja uloge favorita na početku sezone.

Raspored prvog kola Superlige Srbije:

Petak:

Radnički 1923 – Železničar 2:3 (1:3) 
Napredak – Partizan 21.00

Subota:

Crvena zvezda – Jedinstvo 20.00
Čukarički – Radnički niš 20.00
Mladost – OFK Beograd 20.00

Nedelja:

Novi Pazar – Spartak 17.30
Tekstilac – Vojvodina 19.30
TSC – IMT 19.30

BONUS VIDEO: SPEKTAKL U NOVOM PAZARU: Predstavljen Adem Ljajić 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst