Košarkaši Partizana plasirali su se u finale turnira na Siciliji, pošto su u polufinalu posle produžetka savladali ekipu Dertone sa 96:94 (16:11, 28:30, 24:17, 17:27, 11:9).

ПАРТИЗАН СЛАВИО ПОСЛЕ ДРАМЕ И ПРОДУЖЕТАКА: Црно-бели у финалу турнира на Сицилији, брине повреда Џоунса

FOTO: M. Vukadinović

Prethodne mečeve je Partizan igrao iza zatvorenih vrata, pa navijači i nisu mogli da imaju uvid u ono što se „kuva“ u crno-belom dresu za novu sezonu. Željko Obradović je promenio čitav tim, doveo je veliki broj novih igrača i zbog toga su prava enigma.

Partizan je jedino zadržao Balšu Koprivicu, pa su navijači i mogli da vide o čemu se tu zapravo radi u crno-belom dresu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Naravno, meč protiv Tortone nije nikakvo preveliko merilo, s obzirom na to da ekipa i nije stigla da se uigra na najbolji mogući način, a to je viđeno i na samom parketu u nekoliko navrata jer je bilo dosta nesporazumevanja.

Međutim, ovo je još početak priprema, te se od Partizana očekuje da bude i mnogo bolji.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Ruku na srce, nije Partizan baš ovde briljirao, to se videlo od samog starta meča, jednostavno je Tortona bila ekipa koja je parirala ali se videlo da Partizan ne može baš u napadu da doprinese. Željko je odlučio da prvog plejmejkera Karlika Džonsa ostavi na klupi i to je takođe imalo svoj uticaj.

Mučili su se da dođu do poena i jedni i drugi, da bi Partizan tek na kraju uspeo da se odlepi i ode na tih pet poena prednost 16:11.

Potom je druga deonica bila totalno napadački raspoloženija, obe ekipe su postizale poene u serijama, te je viđeno čak 58 poena tokom ovih 10 minuta. Dosta je Ismael Kamagate mučio svoje protivnike, centre Partizana, dok je Karlik Džons uz Tajrika Džonsa bio izuzetno raspoložen.

Partizan je odigrao sjajnu treću deonicu, doslovno su uspeli da se odlepe na čak 13 poena u nekoliko navrata, ali je Tortona svakoga puta uspevala da se vrati trojkama. Sa ogromnih 10 poena prednosti je Partizan ušao u poslednju deonicu.

Tamo su crno-beli znatno bolji rival, ali je usledio pad koncentracije, dosta su se namučili, dok je Tortona kažnjavala. Pogodio je Frenk Nilikina trojku za 85:82, ali je Kajl Vims potom sa devet metara meč poslao u produžetak.

U produžetku je potom bilo dosta rezultatske klackalice, vodili su jedni, pa drugi, a na kraju je Brendon Dejvis pogodio šut za pobedu, dok je Tortona promašila dva na drugoj strani.

BONUS VIDEO DOČEK ZA KOŠARKAŠE: Ovako se u Srpskoj kuću proslavlja olimpijska bronza

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst