FUDBALERI Partizana pobedili su Novi Pazar sa 2:0 na svom terenu u 29. kolu Superlige Srbije i upisali su treći uzastopni prvenstveni trijumf.

ПАРТИЗАН ПРАТИ ЗВЕЗДУ У СТОПУ: Црно-бели прегрмели и незгодни Нови Пазар (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan

Dosta bolje su crno-beli ušli u meč, zapretili su na početku preko Nikole Antića i Gajasa Zahida, ali njihovi udarci su bili izblokirani.

Gosti se nakon toga oslobodili pritiska i prvi su stvorili ozbiljnu šansu. U akciju su bili bivši igrači kluba iz Humske Sejduba Suma i Marko Šćepović. Prvi je poslao sjajnu loptu u prostor ka napadaču, ovaj je šutirao levom nogom iskosa sa leve strane, no Aleksandar Jovanović je dobro reagovao i sprečio svoj tim da primi gol.

Partizan je bio taj koji se prvi stigao do prednosti. Igrao se 35. minut kada je Ksander Severina savladao Nikolu Mirkovića. Dugo je Zahid držao loptu, vratio je za Kastilja koji je proigrao fudbalera iz Kurasaoa, koji je preciznim udarcem po zemlji zatresao mrežu rivala.

Odmah posle gola domaćeg tima, Novi Pazar je mogao do izjednačenja. Sudija Lazar Lukić je pokazao na belu tačku nakon prekršaja Frenka Kanutea nad Ademom Ljajićem. Crno-beli su u toj situaciji imali dosta sreće pošto se na početku akcije u ofsajadu našao Adetunđi Adešina, pa je penal poništen.

Mogli su izabranici Igora Duljaja sa 2:0 da odu na pauzu. Ipak, Zahid je iz odlične pozicije iz slobodnog udarca pogodio samo živi zid, te do promene rezultata nije došlo.

Drugo poluvreme je bilo manje sadržajno, ali je viđen jedan fantastičan gol koji je postigao Denil Kastiljo. Igrao se 56. minut kada je dobio loptu na levoj strani, namestio se šutirao iz prve i lopta je od prečke završila u golu gostiju.

Pre gol Ekvadorca, Severina je promašio iz neverovatne pozicije. Gol je bio prazan kada je dobio loptu, šutirao je i nekako je uspeo Mirković da interveniše i spreči da sedmica crno-belih postigne drugi pogodak na utakmici.

Mogao je i Novi Pazar da postigne pogodak i uvede neizvesnost u utakmicu. Sam ispred Jovanovića izašao je rezervista Nikola Karaklajić, no nije bio precizan pošto je pogodio prečku nakon čega se lopta odbiila preko gola.

Timu Slavka Matića je ovo četvrti uzastopni poraz i sada su izgubili sve šanse da se nađu u plej-ofu pošto imaju tri boda manje od Napretka i slabiji međusobni učinak. Takođe, Kruševljani će u ponedeljak protiv IMT-a odigrati meč 29. kola.

Partizan je i dalje drugi na tabeli sa 70 bodova, Novi Pazar je na devetom mestu sa 35. U poslednjoj rundi crno-beli gostuju Čukaričkom, a u grad na reci Jošanici dolazi niški Radnički.

Stadion: FK Partizan. Gledalaca: oko 4.000. Sudija: Lazar Lukić. Strelci: Severina 35, Kastiljo 56 (Partizan).

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Kovačević, Marković, Antić – Kastiljo, Kanute (od 66. Ovusu) – Severina (od 82. Janković), Zahid (od 79. Šćekić), Goh (od 66. Kalulu) – Baždar (od 66. Nikolić).

NOVI PAZAR (4-4-2): Mirković – Bojat, Fajed, Azemović, Floro – Đo, Momčilović (od 62. Islamović), Adešina (od 62. Karaklajić), Ljajić (od 62. Srećković) – Suma (od 72. Petković), Šćepović (od 62. Opara).

Drugo poluvreme: Partizan – Novi Pazar 2:0

90+3′ – Kraj utakmice!

90′ – Drugo poluvreme je produženo za tri minuta.

75′ – Oprobao je udarac iz velike daljine Karaklajić, dobro je bio postavljen Jovanović i bez problema je uhvatio loptu.

70′ – Šutirao je Srećković iz slobodnog udarca sa nekih 22 metra, no lopta je otišla preko zida, ali i preko gola.

68′ – Mnogo sreće imao je Partizan. U sjajnoj prilici se našao Nikola Karaklajić, ali je loše šutirao i lopta je okrznula prečku i otišla preko gola.

65′ – Postigao je domaćin novi pogodak, strelac je bio Severina. Ipak, pogodak je poništen zbog prekršaja koji je napravio Svetozar Marković.

56′ – Duplirao je Partizan prednost, a fanstastičan gol je postigao Denil Kastiljo. Odbila mu se lopta u noge, namestio se i pogodio od prečku.

50′ – Neverovatan promašaj Severine. Loptu je ukrao Baždar, odigrao je za Zahida koji je proigrao strelce prvog pogotka, gol Novog Pazara je bio prazan. Bivši igrač Den Haga se malo duže nameštao, šutirao je i Mirković je uspeo na nestvaran način da interveniše. Verovatno su svi videli loptu u gol.

48′ – Izveo je Partizan prvi korner u drugom poluvremenu, ali ni sada nije bilo opasnosti po goste.

46′ – Počelo je drugo poluvreme u Humskoj!

Prvo poluvreme: Partizan – Novi Pazar 1:0

45+2′ – Zahid je pogodio samo živi zid. Nakon njegovog pokušaja sudija Lazar Lukić je svirao kraj prvog poluvremena.

45+1′ – Opet je Fajed pogrešio, potom je u nastavku akcije faulirao Baždara u opasnoj zoni. Crno-beli će izvesti slobodan udarac sa nekih 17 metara.

45′ – Prvo poluvreme je produženo za dva minuta.

36′ – Pokazao je sudija Lazar Lukić na belu tačku nakon što je Kanute faulirao Ljajića. Ipak, domaćin je imao sreće pošto je u začetku akcije u ofsajdu bio Adešina.

35′ – Uspeo je Partizan da dođe do prednosti. Dugo je Zahid držao loptu, vratio je za Kastilja koji je proigrao Severinu, a ovaj je preciznim udarcem po zemlji matirao Mirkovića.

24′ – Mogla je greška Fajeda da košta goste, no na sreću Egipćanina stigao je da se ispravi i zaustavi Severinu. Domaćin je izveo treći korner iz koga opet nije bilo opasnosti po goste.

22′ – Sada su kombinovali Suma i Ljajić. Iskosa se desne strane je šutirao Adem, ali to je uradio lošte i lopta je završila visoko preko gola.

21′ – Još jednom je šutira Zahid sa nekih 20 metara i bio je neprecizan. Lopta je otišla pored stative gola koji čuva Nikola Mirković.

19′ – Oslobodili su se izabranici Slavka Matića pritiska rivala i sada se malo više igra na polovini Partizana.

12′ – Najbolju šansu imao je Novi Pazar. Suma je sjajno proigrao Šćepovića koji je šutirao levom nogom, ali to nije uradio kako je želeo pa je Jovanović bez većih problema zaustavio pokušaj bivšeg igrača Partizana.

6′ – Dobro su crno-beli počeli meč. Sada je Zahid oprobao udarac, no i on je bio izblokiran. Takođe, ni sada nakon centaršuta iz ugla nije bilo opasnosti po goste.

3′ – Prva dobra prilika na utakmici. Severina je video Antića koji je šutirao slabijom desnom nogom, dobro je bio postavljen jedan igrač gostiju i izblokirao je taj udarac. Domaćin iz kornera nije zapretio.

1′ – Počela je utakmica u Humskoj! Prvi je sa centra krenuo Novi Pazar!

18.55 – Evo i sastava:

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Kovačević, Marković, Antić – Kastiljo, Kanute – Severina, Zahid, Goh – Baždar.

NOVI PAZAR (4-4-2): Mirković – Bojat, Fajed, Azemović, Floro – Đo, Momčilović, Adešina, Ljajić – Suma, Šćepović.

Uoči meča:

Publika koja dođe na stadion imaće priliku da na delu vidi nekadašnje igrače crno-belih Adema Ljajića, Marka Šćepovića i Sejdubu Sumu, koji su sa dosta uspeha nosili dres „parnog valjka“.

Novi Pazar je u lošem raspoloženju došao u Beograd. Ekipa je u seriji od tri poraza, a u drugom delu sezone pobedila je jedino Spartak u Subotici (1:0). Ova utakmice je za goste važna iz aspekta borbe za plej-of i praktično ih samo trijumf ostavlja u trci za prvih osam.

Partizan je u prošlom kolu u nadoknadi vremena uspeo da savlada Voždovac (3:2) i želi da nastavi poteru za večitim rivalom.

Crno-beli su trenutno drugi na tabeli sa 67 bodova, dok je Novi Pazar na poziciji devet sa 35, ima tri manje od Napretka.

BONUS VIDEO: MAJSTORIJA: Ovako je Aranđel Stojković dao gol za dramatičan trijumf Partizana protiv Voždovca

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst