SVIH osam utakmica prvog kola fubalskog turnira na Olimpijskim igrama igraju se danas, a domaći Franuczi ukršatju koplja sa Amerikom večeras na „Velodromu“ u 21.00.

ПАКЛЕН ЗАДАТАК ЗА СРБИНА НА СТАРТУ ОЛИМПИЈСКИХ ИГРАРА: Чета Тијерија Анрија је главни фаворит за освајање златне медаље!

FOTO: AP/Tanjug

Francuzi su na proteklom Evropskom prvenstvu dogurali do polufinala, tu su poraženi od Španije i sada fokus prebacuju na Olimpijske igre gde igraju pred svojim navijačima i glavni su favoriti za osvajanje takmičenja.

Iako samo tri igrača mogu biti stariji od 23 godine, selektor Tijeri Anri je napravio odličan tim i prve zvezde će mu biti Aleksandar Lakazet i novopečeni fudbaler Bajerna Majkl Olise za kojeg su Bavarci, Kristal palasu dali skoro 60 miliona evra.

Iako nema Kilijana Mbapea kojem je Real Madrid zabranio da igra na Olimpijadi, Francuzi „pucaju“ na zlato na koje čekaju još od 1984 i velika prednost biće im to što igraju pred svojim navijačima i imaće ogromnu podršku sa tribina.

Što se tiče Amerike ona tradicionalno nije poznata kao fudbalska nacija i nikada do sada nije osvojila nijednu medalju u ovom sportu na Olimpijskim igrama.

Ako im se pogleda sastav, teško da će to i sada biti slučaj jer su mahom u pitanju izuzetno mladi igrač bez iskustva igranja ozbiljnih utakmica, ali njihov cilj je da ti momci steknu iskustvo kako bi neko od njih mogao da pomogne seniorskoj reprezentaciji koja će za dve godine biti domaćin Svetskog prvenstva.

Ono što vredi napomenuti je da ih sa klupe prevodi Marko Mitrović, srpski stručnjak koji je uglavnom radio kao pomoćnik kroz veći deo svoje karijere i sredinom prošle godine mu je dodeljeno da vodi američku reprezentaciju za igrače do 23 godine.

Smatramo da su Francuzi kvalitenija ekipa i da će biti silno motivisani da pred svojim navijačima na „Velodromu“ pobedom započnu učešće na Olimpijskim igrama.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Preporučujemo

Originalni tekst