Užasavajuća slika sinoć je stigla iz Pančeva. Građani s pravom pozivaju na odgovornost institucija. To je uradila i Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić koja je objavila je na svom Fejsbuk profilu uznemirujuću fotografiju ispred Opšte bolnice u Pančevu.

Iako je ministar Toma Mona sa terena izveštavao i rekao da saobraćaj funkcioniše bez zastoja, automobil mu se kasnije zaglavio u snegu. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, pak, poručio je kako su putari spremni i u pripravnosti, a sneg je izazvao opšti kolaps u Beogradu.

Vlast je nesposobna da se suprotstavi i snegu, a posledice nepostupanja i zanemarivanja od strane nadležnih grada Beograda najjasnije su se videle u Pančevu uz tužni prizor koji je stvorio bes među građanima.

Operisani od stida i obraza…

Sneg je nadležne i ove godine, usred decembra „zatekao“, pa je čitava Srbija ostala paralisana.

U mnogim gradovima nema struje, u Ivanjici je proglašena vanredna situacija, u Beogradu je padalo drveće, različiti delovi grada su potpuno blokirani, a prizor koji je zabeležen sinoć u Pančevu u isto vreme izaziva i tugu i bes.

Na fotografiji koju je objavila Tepić vidi se ulaz u prijemno odeljenje bolnice u Pančevu koja pokriva 200.000 ljudi. A na fotografiji dvoje zaposlenih pokušava da po snegu izgura nosila na kojima se nalazi pacijent…

– Jel se i zbog ovog jedeš iznutra, Vučiću!? Ulaz u prijemno odeljenje bolnice u Pančevu koja pokriva 200.000 ljudi. Ni lopate da očiste prilaz da im pacijenti ne padaju sa nosila u sneg. Važno da je tvoj direktor Ovuka morao da izvlači i lekare sa dežurstva da dođu da ti kliču“ napisala je Tepić u opisu fotografije.

Podsetimo, potpredsednica SSP je još 2019. godine objavila da je Slobodan Ovuka, direktor Bolnice u Pančevu, jurio zaposlene da dočekaju Vučića u Pančevu, odakle se kretalo u kontramitinge.

Naime, ona je tad imala fotrografiju poruke koju je Ovuka slao članovima Saveta za zdravstvo, a u kojoj ih je obavestio da otkazuje akcije preventivnih pregleda, jer u posetu dolazi Aleksandar Vučić.

– Prioritet saveta je dolazak predsednika – napisao je Ovuka tada.

Podsetimo, sneg je sinoć napravio potpuni kolaps u Beogradu i gradovima širom Srbije. U većem delu zemlje i dalje pada sneg, temperature su oko nule, a zbog obilnih snežnih padavina saobraćaj je otežan. Skoro 3.000 potrošača u Zlatiborskom okrugu je bez struje, a isti problemi prisutni su i u Moravičkom okrugu i Studenici.

Nakon što su prve ozbiljnije snežne padavine zahvatile Srbiju, bilans nakon celog dana su zaglavljeni automobili, polomljeno drveće, pokidani dalekovodi, polomljene bandere…

Izvor: Nova.rs

U laži su kratke noge, Goran Vesić samo što ne hoda na guzovima

Original Article