CRVENA zvezda je osvojila novu duplu krunu i pokazala ko je fudbalski gospodar u Srbiji.

ПА ЈА НЕ ЗНАМ МОЖЕ ЛИ ГОРЕ ОД ОВОГА? Звездан Терзић пецнуо Партизан, а онда открио ког играча је закључао Владан Милојевић

FOTO: FK Crvena zvezda

Crveno-beli će ponovo u Ligu šampiona, a prvi čovek kluba Zvezdan Terzić u velikom intervju za „Telegraf“ ističe da će naredni prelazni rok biti najburniji u poslednjih 10 godina. 

„Crvena zvezda je porasla i mislim da je u ovih 10 godina, iz godine u godinu, imala sve jači tim i bolje igrače. I to je naša misija i u narednoj sezoni. Ovaj prelazni rok će biti najburniji u poslednjih nekoliko godina“, rekao je Zvezdan Terzić, a onda je krenuo da pecka večitog rivala:

„Pa ja ne znam da li može gore od ovoga? Mislim, izgubiti u domaćem prvenstvu pet zaredom utakmica od svakoga ko naiđe, ja ne znam šta ti ljudi stvarno misle. Uzimajući u obzir veličinu kluba kao što je Partizan, istoriju, tradiciju Partizana, ogroman broj navijača Partizana, oni moraju, moraju, bolje. Čak i meni kao zvezdašu ne prija ovakav Partizan. Kažem, volim da bude jača liga, ne samo Partizan, nego volim da budu i ostali klubovi još jači. I Vojvodina, i Čukarički, i TSC, i Partizan, i Radnički iz Niša, i Radnički iz Kragujevca. I ovo je jako pozitivna stvar što je Radnički iz Kragujevca uradio za srpski fudbal, jako dobra stvar. I treba sad, samo ne smeju da rasprodaju ekipu, moraju još više da ulože. To nije trošak, to je investicija koja će se vratiti u narednom periodu. I finansijski će se vratiti“, rekao je Terzić. 

FOTO: M. Vukadinović

 

Ponude se ređaju kao na traci. Kako ističe, one su u vrednosti od 42 miliona evra. 

„Imamo za 42 miliona, za sedam igrača. Imamo za Glazera, za Stamenića, za Ivanića, za Šerifa. Za Šerifa je najveća ponuda. Šerif u ovom trenutku ima najveću tržišnu vrednost od svih igrača. On je eksplodirao na proleće. Za Hvanga, za Bukarija. Tako da, vagamo, mi smo imali pre dva dana sastanak i ja kažem: Okej, super je cena pet miliona evra za jednog igrača. Ja pitam Marina i Mrkelu „da li za pet miliona možete da dovedete boljeg igrača od ovog što puštamo i mlađeg?“ A ovo je već adaptiran, s tim, pod uslovom da on ostane zadovoljan u klubu. Jer nama ne treba taj novac, mi hoćemo taj novac da reinvestiramo u novog igrača. Crvena zvezda raste kao klub. I fudbalski biznis razume mali broj ljudi. A svako daje sebi za pravo da komentariše. Za ovih deset godina, koliko sam u Crvenoj zvezdi, samo smo u godinama korone, dve godine imali finansijski minus. Mi svake godine uvećavamo prihode, jako uvećavamo prihode. A znate zašto? Zato što smo uvećali rashode. A to nije rashod, to je investicija. I ako hoćete da rastete kao klub, kao i svaka druga kompanija, vi morate investirati, investirati, investirati“, rekao je Terzić. 

Zvezda za Šerifa i Hvanga može odmah da prihoduje 20 miliona. 

„Ja se sećam kad smo doveli Mirka Ivanića za 1.300.000 evra, to je bilo hvatanje za glavu, od mog finansijskog sektora do navijača. Znate li šta je 1.300.000 evra? Mi sad imamo ponudu pet miliona evra za Mirka Ivanića. I ako se mi budemo pitali, mi ćemo tu ponudu odbiti. Videćemo u razgovoru sa njim, da li je on spreman. A nećemo protiv volje igrača i njegove porodice. Hoću da kažem, to nije bio trošak, to je bila investicija. Kao što smo dali 10 miliona evra za Hvanga i Šerifa. Mi sad imamo skoro 20 miliona evra za njih dvojicu. Em su odradili godinu dana, em smo duplirali njihovu vrednost. Tako da mora stalno da se investira i Zvezda je spremna ponovo da investira za taj rast naših prihoda. S tim što naravno postoje neki igrači koje ne bismo prodavali“, rekao je Terzić. 

FOTO: FK Crvena zvzeda/Nikola Mitić

 

Milojević je „zaključao“ jednog igrača za narednu sezonu. 

„To je, pre svega, Glazer za kog smo dobili ponudu od sedam miliona evra i, kažem, to nije stvar novca. To je fantastična ponuda, da se ne lažemo, ali Glazer je doneo takvu mirnoću i stabilnost. Kao ličnost, kao figura, kao golman, kao čovek. Tako da je jako teško naći zamenu za njega i Milojevićeva izrična želja je bila, kad smo sastavili spisak ponuda za sve igrače koje imamo, da Glazer ne može da ide. I mi smo odmah završili razgovore, rekli smo ne može“, rekao je Terzić. 

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg – Koje rekorde sada juri Novak Đoković? 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst