Glumac i glazbenik Branko Đurić Đuro jučer je proslavio 62. rođendan, no mnogi detalji iz njegovog privatnog života ni danas nisu poznati široj javnosti.

Naime, glumu je pokušao upisati čak tri puta na Akademiji u Sarajevu, ali je bio odbijen. Na kraju je studirao novinarstvo i zaposlio se kao scenski suradnik na jednoj televiziji. Djetinjstvo je proveo u rodnom Sarajevu, a prije nego je otišao u Sloveniju odigrao je maestralne uloge u ostvarenjima ‘Dom za vešanje’, ‘Kako je propao rokenrol’, ‘Ono malo duše’ i mnogim drugima.

‘Ja sam nesvrstan, majka mi je Muslimanka, a otac Srbin. Odrastao sam u najmješovitijem braku. Djeca su mi Slovenci, a žena ima njemačke korijene. Što smo mi, što da kažem? Kad bi me netko htio svrstati, ja to ne bih niti mogao niti želio’, rekao je glumac jednom prilikom u intervjuu za Serbian times.

U Sloveniju je otišao slučajno, a tamo je i upoznao suprugu, glumicu i pjevačicu Tanju Ribič s kojom je dobio dvije kćeri, Zalu i Elu, dok iz prvog braka s Nevenom Đurićima i sina Filipa.

‘Odlazak u Sloveniju je bio splet okolnosti. Ne planiram stvari, sve se dogodilo spontano. Dobio sam poziv da snimam film tamo, išao sam tamo. Dok sam stigao do Slovenije u to vrijeme film je već bio snimljen, a ja sam ostao tamo. Idem često u Sarajevo, mama mi živi tamo, bend je u Sarajevu… Grad ne čine kuće, već ljudi. Više ih srećem po svijetu’, objasno je.

Njegovu ljubav sa suprugom Tanjom okrunila su djeca, a jednom prilikom je glumica podijelila i zanimljivu priču kako je kćeri ime dala po jogurtu.

‘Kad smo se nas dvoje zaljubili, nismo smjeli ni maštati o zajedničkom životu, ali smo svejedno maštali da ćemo imati jedno dijete. Tada je na tržištu bio neki jogurt koji se zvao Zala i rekli smo da će nam se tako zvati kćer. Imali smo negdje sakriven poklopac u liftu iza ogledala i uvijek smo tu gledali i maštali da ćemo nekada imati Zalu’, otkrila je Tanja.

(Express / Story)

Originalni tekst