Selektor španske reprezentacije, Serđo Skariolo imao je šta da kaže svojim košarkašima. Sve češće primećuje da mladim igračima nedostaje igre kakobi se to reklo košarkaškim zargonom, nema „vatre“.

ОЗБИЉНО ЉУТ: Селектор Шпанаца упозорио на ове проблеме

Foto: Profimedia

– Nekada je stvar zona komfora, igrači nesvesno ulaze u takvo stanje jer su talentom bili privilegovani i spremaju se za okruženje gde je sve na visokom nivou, dobro su plaćeni i osećaj za takmičenje se gubi. Nemaju više borben duh, ne bune se niza šta, hijerarhija je sam određena –  rekao je Skariolo.

FOTO: AP

Košarkaši poput Serhija Ljulj, Rudi Fernandes i Riki Rubio koji su završili svoje karijere, koji su ginuli za svaku loptu, smenom generacija toga nema, kako piše Indeks.hr.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

– Situacija je jako ozbiljna. Pogledajmo ACB ligu gde se važnost španskih igrača prepolovila i to je zabrinjavajuće. Na listi 50 igrača po minutima i efikasnosti u ACB ligi ako posmatramo samo je četvotica panskih igrača – rekao je Skariolo.

Ako pogledamo statistiku – Serhi Martines je 5. po broju minuta sa 27 po utakmici, Luis Kosta 7. sa 26 minuta u proseku, Santi Justa je 13. sa 26 minuta i Serhi Garsija 38. sa 23 minuta.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Ako se osvrnemo, na 2009. godine sedamnaest španskih igrača bilo u Top 50.

BONUS VIDEO Džoel Embid nakon meča Srbija – SAD: Imaju jednog od najboljih igrača na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst