Pevačica Jelena Karleuša izdala je album “Alfa” nakon 10 godina, a tekstovi pesama su u javnosti napravili pravu buru različitih reakcija.

Naime, pesme je uglavnom pisala reperka MC Sajsi što je Jelenine fanove šokiralo, pogotovo  zato što je pevačica potpuno promenila svoj fazon.

Može se čuti mnogo manje pevanja, mnogo više repovanja, kao i mnogo više psovki, što do sada od Karleuše nismo mogli da čujemo. 

U pesmi za koju je snimila spot i koju je prvu predstavila publici, “Karlibi*ch”, između ostalog peva o sopstvenom polnom organu.

Foto: Promo

 

“Kažu neukus i kič je

Sine Karli Božiji bič je

Bolje reci kakvog ukusa je

Sok od moje “

Dalje, u spotu dolazi u pečenjaru “Vegan” gde joj nude “najbizarniji proizvod” – Karliđus.

Kao što je i obećala, iznenadila je publiku nečim što bi očekivali samo od MC Sajsi, a mnogi tvrde da je pečat reperke toliko očigledan da potpis tekstopisca uopšte nije ni bio potreban.

Pesma koja je takođe naišla na osude je “Lucifer”, jer dao javnosti smatra da stihovi služe “normalizaciji greha i satanizma”. Takve reakcije je ipak većina ocenila kao preterane, s obzirom na to da se njeno poistovećivanje sa Luciferom odnosi samo na način na koji ima intimne odnose.

Foto: printscreen instagram

 

Provali me jer to pali me

Pusti lavine niz moje planine

U devet i po nedelja mi probaćemo sve

U krevetu sam zver volim kao Lucifer”

Međutim, u pesmi “Alien” vidi sebe kao đavola, pa nije čudo što su neki pomislili da joj se takvi stihovi nisu “omakli”.

“Daj da ti skratim život malo

Samo malo, bar još malo

Da ti uzme dušu ovaj đavo

To je zdravo, ovaj đavo…”

Pesma koja je definitivno izazvala najburnije reakcije je “Takita”, čije ime, iako je napisano kao jedna reč, po mišljenju javnosti i otvoreno govori o muškom polnom organu.

Foto: skrinsot

 

Vidim vrlo burne reakcije, pa da dodam sa JK sam radila na temi oslobađanja ženske seksualnosti i vrlo važno, ona to super iznosi – komentarisala je Sajsi MC na Tviteru, nakon što su njeni stihovi podigli veliku prašinu.

“Mmm takita  ta

Takita volim da lomim ga

Mmm aaa 

Takita volim kada gruba sam

Ako nisi 33 mi no lajki 

Nisi znao da sam takita junkie

Mmm aaa 

Sedi ti na faci mamasita

Karlita takita

Mmm takita ta”

Da su intenzivno radile na gorepomenutom oslobađanju, čuje se i u pesmi “Block”, čiji stihovi glase:

Foto: Promo

 

“Nisi mi do kolena

Jer nije ti do kolena

A tako bih volela 

Jbga”

“Tvoj je dick, pic, dick

Sakrij tu sramotu

Nisi thick, thick, thick

Za ovu chick (latina)

… Tvoja slika dana, nije to banana”

Karleuša je potpuno podelila javnost, kao što je to uostalom radila od samog početka njene karijere. Dok su neki oduševljeni velikom promenom, mnogi tekstove smatraju degutantnim, a kako se vama dopada njen najnoviji album možete glasati u anketi ispod.


Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i “Klik TV” ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Originalni tekst