JEDNOM godišnje, Mesec u Ovnu obrazuje kvadrat sa Suncem u Raku, odnosno, poslednju menu koja se naziva poslednja četvrt, a ove godine ona se formira 28. juna, kasno uveče, na sedmom stepenu prvog zodijačkog znaka.

ОВО СЕ ДЕШАВА ЈЕДНОМ ГОДИШЊЕ Астро савет за петак 28. јун: Последња Месечева четврт је у Овну - Не започињите велике послове

Foto: Shutterstock

Bez obzira na to što se ova četvrt praktično obrazuje u noći između 28. i 29. juna, njen uticaj će se osetiti tokom dana 28. juna.

Ulazak Meseca u četvrtu fazu je napet aspekt koji će se osećati narednih 28 dana koliko traje Mesečev (lunarni) ciklus. Znaci koji su pod uticajem Meseca, Rakovi, Bikovi i Ribe, podložniji su češćim promenama raspoloženja, i to više žene. To se dešava zato što se Mesec u svakom znaku zadržava oko dva i po dana, a svaki dan obrazuje drugačije aspekte sa tranzitnim planetama i planetama u vašem natalnom horoskopu.

Poslednja četvrt, ove godine, pravi harmonične aspekte (sekstile) sa Jupiterom i Plutonom, planetama prosperiteta, moći i bogatstva, donoseći uspeh i uvećanje prihoda vatrenim i vazdušnim znacima. To će najviše osetiti martovski Ovnovi, kod kojih Mesec upravlja privatnim životom i biznisom, a zatim julski Lavovi, novembarski Strelci, majski Blizanci, oktobarske Vage i januarske Vodolije.

Osim ova dva harmonična aspekta, Mesec u fazi poslednje četvrti, pravi i neharmoničan aspekt (kvadrat) sa Venerom u Blizancima, što nepovoljno utiče na ljubavni život Ovnova i Škorpija, budući da njihovim partnerskim odnosima upravlja Venera.

Pošto će Mesec biti u fazi opadanja, ne preporučuje se da započinjete velike poslove, već je bolje da privodite kraju ono što ste započeli u vreme mladog Meseca, 6. juna. U ovom periodu opuštanja, kada se Zemljin satelit, u stvari, priprema za fazu mladog Meseca, bilo bi bolje da se oslonite na instinkt, odnosno, intuiciju, budući da Ovnom (u kome je poslednja četvrt) upravljaju Mars i Pluton, planete akcije, strasti, novca.

Mada se svake godine ponavlja poslednja četvrt u prvom zodijačkom znaku, aspekti koje Mesec obrazuje sa ostalim tranzitnim planetama nisu isti, zbog čega se ne ponavljaju isti događaji.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst