Čuveni francuski teniser Gael Monfis neće učestvovati u nastavku UTS turnira u Oslu.

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Гаел Монфис избачен са турнира због наношења повреда супервизору

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Razlog za to je posve neočekivan i nesvakidašnji.

Najpre su se organizatori samo oglasili rečenicom kao što glasi i naslov ove vesti, da je Monfis povredio supervizora i zbog toga diskvalifikovan“.

Potom je, na insisitranje javnosti, obelodanjena i jedna „dopuna“.

Igrčka – plačka

„Tokom jednog igranja u svlačionici, u kome su učestvovali Monfis i supervizor turnira Stefan Apostolu, došlo je do manje povrede supervizora.

Veoma smo zadovoljni što u čitavoj ovoj stvari nije bilo nikakve loše namere od trane Gaela, ali, kako je došlo do povređivanja zvaničnika turnira, nije bilo druge nego da diskvalifikujemo Gaela.

On je prihvatio diskvalifikaciju i na prijateljski način se rastao sa supervizorom“, saopštili su organizatori.

Yesterday a playful exchange in the locker room between Gael Monfils and the tournament supervisor Stephane Apostolou resulted in a minor injury to the supervisor.

UTS is 100% satisfied that there was no malice intended from Gael but because there was an injury sustained by an… pic.twitter.com/JUDiJuq4mO — UTS Tour – Oslo (Feb09-11) (@uts_tour_) February 10, 2024

Gael Monfis, trenutno 70. na ATP listi, ima 37 godina i tokom bogate karijere ostvario je 541 ATP pobedu u pojedinačnoj konkurenciji i osvojio 12 titula.

Ali, Novak Đoković za njega je ostao nepremostiva prepreka. Devetanest puta je Nole igrao sa ovim francuskim asom i svih 19 puta ga je pobedio.

BONUS VIDEO: „KALINIĆ I LUČIĆ SU KLjUČ“: Sa Dejanom Karovićem o reprezentaciji, večitima, Nikoli Jokiću…

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst