Skandinavke su poznate po baršunastom i besprekornom tenu, a ovo je njihova tajna.

foto: Shutterstock/Michaela Jurasova
foto: Shutterstock/Michaela Jurasova

Za razliku od Korejki čija dnevna nega uključuje 12 koraka, Skandinavke se trude da u svemu budu što jednostavnije i zato tajna njihovog besprekornog tena ne iziskuje mnogo truda, a daje fantastične rezultate. 

Ovo su njihova 3 zlatna pravila kada je u nega kože u pitanju:

  • Hidratacija je najvažnija

Prvi korak do savršenog tena je hidratacija. To znači da pijete samo vode, ali i da birate hidratantne proizvode, najbolje one sa hijaluronskom kiselinom.

Dobar trik je i da kremu ili losion nanesete tri minuta nakon pranja lica. 

Takođe, krema ili losion su obavezni svaki dan, ali i zaštita nege od vetra i sunca. 

  • Nega kože uvek treba da bude sezonska 

Nega kože treba da se menja u zavisnosti od godišnjeg doba. Potpuno je logično da ono što funkcioniše leti, neće zimi zbog drugačijih usloga kojima je naša koža izložena.

Različita je količina vlage u vazduhu, a različit je i nivo UV zračenja. U hladnim mesecima treba da koristite proizvode koji će koži pomoći da zadrži vlagu.

U zimskim mesecima treba da birate bogate kreme i serume, a leti proizvode koji neće biti masni i neće začepljivati pore. 

  • Nikada ne preskačite SPF

Svako ko zna nešto o negi kože, zna da se zaštitni faktor ne preskače, bez obzira na godišnje doba. Zimi on može biti niži nego leti, ali nije preporučljivo da bude niži od 20.

S obzirom da UV zračenje postoji cele godine i da je upravo SPF prva crta odbrane protiv preuranjene pojave bora i finih linija.

Takođe, nije dovoljno SPF naneti samo ujutro, već ga treba obnavljati i u toku dana.

Stoga je dobro da u torbi uvek imate balzam za usne sa SPF-om kako bi od sunčevog zračenja zaštitili i usne.

Originalni tekst