Kako je Informer jutros ekskluzivno pisao, nakon samo pet meseci rada na „Hype“ televiziji, Dušica Jakovljević je dobila otkaz.

Popularna voditeljka Dušica Jakovljević je pre pet meseci otišla sa „Pinka“ i svoju karijeru je nastavila na „Hype“ televiziji, a kako je izvor za „Informer“ danas otkrio, ona nije ispunjavala radne obaveze i očekivanja Saše Mirkovića.

– Dušica je dobila otkaz jer nije ispunila očekivanja. Saša Mikrović je smatrao da je ona jak voditelj koji će na njegovu televiziju dovoditi velike zvezde, međutim, to se nije desilo. Poslednjih meseci joj je oduzimao od plate, jer ona nije ispunjavala radne zadatke, a pre nešto manje od 15 dana su prekinuli saradnju – ispričao je izvor za „Informer“.

Foto: Informer/Kristijana Ćaćić

 

Nakon ove informacije, kontaktirali smo odmah Saša Mirković koji je vest o otkazu potvrdio.

– Da, tačno je da je Dušica dobila otkaz. To je to, dalje neću ništa da komentarišem – kratko je izjavio Mirković za „Informer“. 

Sada se u medijima pojavio i ugovor Dušice Jakovljević sa „Hype“ televizijom.

 Detalje pomenutog ugovora prenosimo vam u nastavku:

Foto: facebook/Miloš Rafailović

 

– Zaposlenoj Dušici Jakovljević iz Beograda, koja je u radnom odnosu na neodređeno vreme na poslovima urednika i voditelja kod poslodavca „HYPE PRODUCTION DOO BEOGRAD“, otkazuje se Ugovor o radu i prestaje radni odnos zbog povrede radne discipline i radnih obaveza, a na iste okolnosti je upozorena dana 25.01.2024. godine od strane direktora poslodavca, kada je upozorena da postoji osnov za otkaz ugovora o radu, a sve to na osnovu člana 179. st. 3. tač. 8, člana 179. st. 2 tač.1 i člana Zakona o radu, a u vezi čl. 62. st. 1 tač. 3 podtačka.

2. i čl. 62. stav 1. tačka 2. podtačka 1. Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o radu, te člana 20. Ugovora o radu od 27.11.2023. godine, kao i zato što je u smislu čl. 179a st.1 tač.3. ponovila povredu radne obaveza i radne discipline u roku kraćem od šest meseci od prethodno učinjene.

2. Zaposlenoj Dušici Jakovljević prestaje radni odnos 19.04.2024. godine, u skadu sa Zakonom o radu.

3. Zarada, naknada zarade i druga primanja koja je zaposlena ostvarila, a koja joj nisu isplaćena do dana prestanka radnog odnosa isplatiće se nakasnije 30 dana od dana kada je zaposlenoj prestao radni odnos.

Obrazloženje

Zaposlenoj Dušici Jakovljević je, dana 25.01.2024. godine od strane direktora, „HYPE PRODUCTION DOO BEOGRAD“, upućeno upozorenje koje je uredno primila na nepoštovanje radne discipline, a u vezi sa neblagovremenim dolaskom na rad i / ili odlazak sa rada pre isteka radnog vremena i to zato što dana 06.12.2023. godine nije došla na posao (obrazložene stomačni problemi), dana 15.01.2024. godine, bolesna (upala sinusa), 18.01.2024. godine prisutna 1 sat na radnom mestu , 19. i 22.01.2024. godine odsutna, 24.01.2024. godine odsutna (nie se pojavila na snimanju emisije i nije snimila emisiju za emitovanje za petak 26.01.2024. godine), odnosno odsustvovala sa posla bez priloženih potvrda lekara kao i povreda radne obaveze utvrđene Ugovorom o radu koji se odnosi na neizvršavanje i neobavljane radnih obaveza utvrđenih Ugovorom o radu onako kako je očekivano, kao i neodgovorno, nesavesno i neblagovremeno obavljanje posla, na način što nije snimila emisiju za 26.01.2024. godine – stoji u ugovoru, a prenosi „Alo“.

Foto: Informer/Kristijana Ćaćić

 

Podsetimo, Dušica Jakovljević se oglasila danas za „Informer„, te je rekla sledeće u svoju odbranu:

– Istina je da smo prekinuli saradnju. Došlo je do poslovnog razmimoilaženja. Već mesec dana nisam na televiziji, želela sam da se posvetim svojoj ćerki i brendu koji ona pokreće. Nismo se posvađali, čak nam je i poslednji suseret bio vrlo prijatan. U poslednje vreme više nisam sebe tu videla, možda sam pre nekoliko meseci brzopleto donela odluku, ali dalje neću komentarisati jer ne želim da ulazim ni u kakva medijska prepucavanja – bila je izričita Dušica.

Ćerka Nikole Rokvića grca u suzama: Nikad emotivniji prizor pevača sa naslednicom pre odlaska na pokloničko pešačenje do Grčke

sledeća vest

Originalni tekst