Pjevač Aleksa Jelić nastupio je uživo u emisiji Pusti brigu, a njegov nastup oduševio je sve, uključujući i njegovog kolegu Pavla Dejanića koji je također gostovao u emisiji.

-Pokreti su ti sjajni, a tekst je jednostavan što je jako važno. To je zapravo recept za dobru pjesmu – rekao je Dejanić, prisjetivši se Marine Tucaković koja je, kako kaže, bila majstor da napravi jednostavan tekst.

-Zato je Marina Tucaković bila to što jeste, zato što je osjećala i na tri nivoa pronalazila ono što narod voli. Ono što je melodiji suđeno i taj takozvani akcentualni pokret – rekao je Pavle i objasnio šta to podrazumijeva na primjeru stiha “Znam za jedan grad”, gdje riječi “znam” i “grad” imaju isti akcenat.

Voditeljica Suzana Petričević, također, se prisjetila pokojne Marine Tucaković i rekla kao je ona morala da upozna pjevača za kojeg radi pjesmu i da sa njim razgovara:

-Ona je meni bila u žiriju Pinkovih zvezda i baš smo se dugo viđali i družili. Siniša Pavić i Marina Tucaković su najbolje osjetili naš mentalitet. Zato su i popularne sve te serije. Ti kad čuješ Ozren Soldatović već vidiš kako taj čovjek izgleda.

(Express/Kurir)

Originalni tekst