Roditelji Željka Joksimovića Vesna i Branislav porodično gnijezdo svili su u Valjevu. Majka popularnog pjevača poznata je po tome da voli prirodu i cvijeće, pa njeno dvorište s pravom nosi titulu najljepšeg u ovom gradu.

Slavni pjevač odrastao je u Valjevu, gdje je završio Valjevsku gimnaziju. Diplomirao je na Fakultetu muzičkih umjetnosti u Beogradu, a roditelji Željka Joksimovića uvijek su mu bili vjetar u leđa.

Iako su im oba sina, i Željko i Saša, već dugi niz godina u Beogradu, Branislav i Vesna obožavaju kada se porodica okuplja u njihovom domu u Valjevu, posebno u vrijeme praznika i rođendana.

Kada je u ranoj mladosti odlučio da se oženi, roditelji Željka Joksimovića se nisu bunili.

Iako je brak sa tadašnjom suprugom Vesnom kratko trajao, on i danas privlači veliku pažnju javnosti. Kako i ne bi kada su unuka Mina i bivša snaha u njihovoj kući često i rado viđeni gosti.

I dok je Željkova majka aktivna na Instagramu, njegov otac vodi miran i povučen život i u javnosti se može vidjeti samo na koncertima svog sina.

– Željela sam da nam sin bude dirigent. To je bila moja želja. I on to zna. To tinja u njemu. On je pun iznenađenja i živi u tome da sam sebe iznenadi. Nikad se ne zna šta će da bude u budućnosti – svojevremeno je rekla Vesna “Exkluziv” kojoj je suprug Branislav najveća podrška i oslonac u životu.

Na Željkovom Instagramu 2019. godine osvanula je fotografija njegovih roditelja, i to povodom proslave 50. godišnjice braka.

– Mama i tata. 50 godina braka! Čestitam, napisao je tada ponosno muzičar.

(Express / gloria.rs)

Originalni tekst