Adam Adaktar, vlasnik firme koja se bavi tetoviranjem obrva, žestoko je iznervirao pravoslavne vernike gestom koji je napravio ispred Hrama Svetog Save, zbog čega je reagovala i crkva.

Adam je ponovo uspeo da izrevoltira javnost, a snimak koji je objavio šokirao je i ostavio građane u neverici.

Ovoga puta otišao je korak dalje i izvrnuo ruglu, Hram Svetog Save koji predstavlja sublimaciju svega najvrednijeg kada je reč o duhovnosti, kulturi i državnosti zemlje.

Kao što se može videti i na negovoj zvaničnoj Tiktok i Instagram stranici, Adam je doneo stolicu u boji zlata na plato ispred Hrama, gde u opisu snimka piše da je „stigao tron u Hram“.

Foto: Printscreen/Tik Tok adaktar_official

 

Jedan od sveštenika iz Hrama i sam je bio zgrožen snimkom koji mu je pokazan, pa je prokomentarisao ovu scenu koja uopšte ne priliči ovom mestu.

 – Lično sam zgrožen i šokiran ovom nepriličnom scenom. Ne znam ko je dotična osoba, ali ovo je bogohuljenje i ismevanje svetinje. Ovako nešto još nisam video, a decenijama sam sveštenik– rekao je sveštenik, a zatim dodao:

Da se dotični imalo plaši Gospoda i Svetog Save, ne bi mu ovako nešto palo na pamet. Takvo slikanje na platou ispred Hrama je krajnje nedolično. Ljudi su totalno zastranili, a zbog čega? Zbog jednog klika na društvenim mrežama. Razumem vernike koji su hteli da se obrate nadležnim organima, ovo je zaista strašno. Tron koji dotični nosi, u pravoslavnim crkvama ima duboku simboliku. U njemu sedi arhijerej određene eparhije, to je mesto Hristovo. Ne znam šta je taj čovek umislio. Jako ružna i neprilična scena – rekao je sveštenik.

Zbog ovog poteza Adam je izazvao veliki gnev u javnosti, te su se oglasili vernici i na društvenim mrežama: „Nije njemu lako“, „Ovo je skandalozno“, „Kako samo može ovo da radi?„, samo su neki od komentara ispod snimka koji je objavio.

Foto: Printscreen/Tik Tok adaktar_official

 


sledeća vest

Originalni tekst