BIVŠI predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da će razmotriti potencijalnu poziciju za izvršnog direktora Tesle Elona Maska u svom kabinetu ukoliko pobedi na izborima u novembru.

ОВО ЋЕ БИТИ ШОК ЗА МНОГЕ: Трамп хоће Маска у свом кабинету уколико победи

Foto: AP

– On je veoma pametan momak. Ja bih svakako, ako bi on to želeo. On je briljantan momak – rekao je Tramp u intervjuu za Rojters u ponedeljak.

U istom intervjuu, Tramp je nagovestio da je spreman da poništi poreski kredit od 7.500 dolara za Amerikance koji kupuju električno vozilo. 

Administracija aktuelnog predsednika Džoa Bajdena je takođe nastojala da podstakne proizvodnju i kupovinu električnih automobila kao deo svog nastojanja da se suoči sa klimatskim promenama.

Mask je prethodno podržao Trampa u predsedničkoj trci, kao i komitet za političke akcije sa mogućnošću da prikupi neograničene donacije od korporacija (super PAC) koji se zalaže za reizbor republikanskog kandidata.

Tramp i Mask održali su dvosatni razgovor na milijarderovoj platfomi X prošle nedelje, tokom kojeg je izvršni direktor Tesle signalizirao da bi bio spreman da prihvati poziciju u vladinoj komisiji za proučavanje nacionalnog duga i kongresne potrošnje.

– Mislim da bi bilo sjajno imati vladinu komisiju za efikasnost koja se bavi ovim stvarima kako bi se osiguralo da se novac poreskih obveznika troši na dobar način-  rekao je Mask tom prilikom.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst