Grčka je sinonim za more i letovanje. More je savršeno za kupanje, dobrih plaža ima na pretek, Grci su ljubazni domaćini, a hrana je posebna priča, jer je spoj najsvežijih sastojaka i savršenih ukusa. Jedno od najlepših mesta u Grčkoj je ostrvo Kefalonija. Ako pročitate tekst do kraja, videćete zašto je to “najzeleniji raj na zemlji”.

Ostrvo Kefalonija svojim jedinstvenim spojem prirodne lepote, prelepih plaža i neodoljivog šarma, iz godine u godinu privlači brojne putnike. U ovom čarobnom delu sveta, svako može doživeti savršeno letovanje.

Kada prvi sunčevi zraci dotaknu površinu Jonskog mora, jutarnji povetarac donosi svežinu i obećava još jedan dan ispunjen otkrivanjem prelepih prirodnih pejzaža Kefalonije. Hodajući po šljunkovitoj plaži Myrtos, turisti mogu uživati u neverovatnom prizoru gde se plavetnilo vode spaja sa nebeskim horizontom. Myrtos plaža, sa svojim belim peskom i tirkiznim zalivom, smatra se pravim draguljem Mediterana.

Na južnoj obali ostrva, plaža Skala ističe se svojom dugačkom peščanom obalom i kristalno čistom vodom. Ovo je mesto gde se posetioci mogu opustiti i izgubiti u beskrajnom plavetnilu mora koje nestaje na horizontu.

Jonska obala Grčke, posebno Kefalonija sa svojim šarmantnim gradićima koji su postali popularni turistički centri, idealna je destinacija za letnji odmor. Mesto Skala, sa svojom prostranom peščanom plažom, svakako zaslužuje vašu pažnju. Tu je smeštena savršena vila Marina  u mirnom delu centra Skale u neposrednoj blizini glavne ulice i trga, 350 metara udaljena od plaže. 

U ponudi agencije Robinzon,nalazi se vila Areti smeštena u mirnoj ulici u centru Skale u neposrednoj blizini korzoa koji se spušta ka glavnom trgu. Oko 400 metara je udaljena od plaže, a veliki broj restorana, kafea i taverni se nalazi u blizini kao i gradsko šetalište.

Ako želite aktivan odmor i da ne provedete dane samo na plaži, putovanje kroz Kefaloniju nudi priliku za istraživanje gustih šuma, koje kriju retke biljke i životinje. Staze vode do spektakularnih Melissani pećina, gde turisti mogu da plove čamcem po podzemnom jezeru. Sunčeva svetlost koja se probija kroz otvor pećine stvara čarobnu igru svetla i senki na vodi, izazivajući osećaj misterije i čuda, dok razmišljamo o vekovima koji su oblikovali ovu prirodnu čaroliju.

Mala sela u kojima se možete osećati kao kod kuće, nude vam prelepe uske kaldrme koje vode kroz šarmantne tradicionalne grčke kuće i taverne. Jedno od takvih sela je Assos, koje svedoči o burnoj prošlosti i čuva lepotu ovog slikovitog sela. Pogled sa vrha pruža očaravajući panoramski pogled na zaliv i okolna ostrva.

Selo Fiskardo, sa svojim očuvanim venecijanskim kućama, pruža doživljaj putovanja kroz vreme. Luka ispunjena ribarskim čamcima i jahtama sija u toplim zracima zalazećeg sunca. Uživanje u lokalnim specijalitetima u tavernama omogućava posetiocima da iskuse autentičnost i bogatstvo grčke kulinarske tradicije.

Kefalonija je zaista neodoljiva destinacija koja nudi spoj prirodnih lepota, bogate istorije i gostoprimstva, što je čini savršenim mestom za letnji odmor

Post Views: 1

Originalni tekst