Jedna od najuspešnijih pevačica sa domaće muzičke scene oduševila je pratioce emotivnom objavom

foto: Instagram / lepabrenaa
foto: Instagram / lepabrenaa

Plavuša koja je pre 30, 40 godina žarila i palila scenama širom Balkana, Lepa Brena duže od tri decenije je u braku sa nekadašnjim teniserom Bobom Živojinovićem. 

Uoči Dana zaljubljenih Brena je na svom Instagram nalogu postavila njihovu staru fotografiju, a uz nju je napisala tekst koji zrači ljubavlju.

Kako je navela, njih dvoje su se upoznali pre 35 godina i od tada su jedno drugom sve. 

– Ljubav je spoj brige, posvećenosti, znanja, odgovornosti, poštovanja i poverenja. Kada su dve osobe svesne da ne mogu i ne treba da menjaju drugoga, ali da uvek mogu pomoći drugome da smogne snagu da napreduje i bude bolji, e tada se desi rast. Rast u dvoje, kao individua ali i kao para. Tada se desi da zavoliš drugu osobu onakvu kakva je, a prihvatiš sebe onakvim kakav si. Zaista je istina da je podrška u životu jako važna, da vas neko voli baš kakvi jeste. Istina je da ti sigurnost daje tvoje utočište – glasio je deo poruke, a zatim je pisalo:


– Boba i ja smo se upoznali pre 35 godina i sve to vreme jedno drugome smo dom, sigurno mesto na koje možemo doći onakvi kakvi smo i na kom nas niko ne preispituje. Ljubav je veća kada se deli, brinite jedni o drugima, verujte sebi da biste verovali i drugima, poštujte se i interesujte se jedni za druge. Svaki dan – napisala je ona.

Ova objava izazvala je veliki broj komentara i lepih želja Breni i njenom suprugu Bobi. 

Da podsetimo, Brena i Boba su se venčali 7. decembra 1991. godine. Njihova svadba bila je najraskošnija i medijski najpropraćenija do tada, a po svoj prilici – i od tada. 

Na proslavi održanoj u tada najluksuznijem beogradskom hotelu „Interkontinental“, za preko 600 zvanica pripremljen je jelovnik dostojan kraljevskih porodica, sa preko 650 predjela i glavnih jela koje su pripremili šef kuhinje i njegovih 60 kuvara.

I dan danas žive skladno i vole se kao prvog dana
I dan danas žive skladno i vole se kao prvog danafoto: Damir Dervišagić

Tako su svatovi bili na slatkim mukama: da li da izaberu fazana u gnezdu, teleća leđa u šampanj sosu, rozbif leptirov stil, dimljeni losos na norveški način i slična egzotična jela, ili da jedu proverene domaće specijalite, kojih je bilo u izobilju – između ostalog, na ražnju je ispečeno čak 22 praseta i 55 jagnjadi.

Svadbena torta bila je na pet spratova, a bile su tu i specijalne poslastice posvećene mladencima: torte „teniski klub“ i „zlatna ploča“.

Mlada je bila u skupocenoj „dior“ venčanici, a skupoceni su bili i pokloni koje su ona i mladoženja dobili: na primer, jedna basnoslovno vredna slika holandskog umetnika Johanesa Vermera, ili tada najnoviji model „mercedesa“, poklon

Bobinog prijatelja i kuma Jona Cirijaka i tenisera Borisa Bekera, koji je bio parkiran ispred hotela – sa sve mašnicom.

Na poklonima nisu štedeli ni Brenin kum i menadžer Raka Đokić, kao ni njene brojne kolege, a zapaćen je porcelanski servisa za ručavanje, dar Lepe Lukić.

Na slavlju se gostilo ali i pevalo pola estrade: Zorica Brunclik, Nada Topčagić, Boban Zdravković, Lepa Lukić, Zoran Kalezić, Haris Džinović, kao i glumci Milorad Mandić Manda i Predrag Ejdus, reditelj Stanko Crnobrnja…

Bidermajer je uhvatila Dragana Mirković, koja je tada rekla da joj je rano za udaju, ali da je srećna što je baš ona dobila svadbeni buket svoje prijateljice i koleginice.

Originalni tekst