Futa i Marina su važili za jedan od najskladnijih parova sa naše javne scene, a kompozitor je sada ispričao kako su se upoznali.

Aleksandar Radulović Futa je gostujući u jednom podkastu ispričao kako je započela ljubavna priča njega i pokojne Marine Tucaković, sa kojom je godinama bio u skladnom braku. 

On je ispričao da se sve odvilo slučajno. Naime, Futa je došao da bude zamena gitaristi koji je otišao na služenje vojnog roka i tada je upoznao Marinu. Oni su, kako kaže kompozitor, prvo bili drugovi, a onda je to preraslo u ljubav. 

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

– Mi smo se upoznali negde polovinom 1982. godine, pa smo se družili neko vreme, ja sam tad bio uslužni gitarista grupe „Zana“. Žika i Radovan su nas upoznali. Ja sam došao da zamenim gitaristu koji u to vreme bio na odsluženju vojnog roka. I to je trajalo godinu dana, baš u vreme kad se pojavio album „Dodirnim i kolena“ grupe „Zana“, koji je, ja mislim, njihov najuspešniji album u celoj karijeri. Tako da, to neko vreme smo se družili, pa smo se posle malo drugačije družili, onda smo se i uzeli na kraju, i krenula je ta neka druga zajednička priča, da je ona i dalje radila taj svoj neki posao sa tekstovima. Ja se u to nisam ni mešao, uglavnom sam svirao. Ja sam svirao i rock’n’roll i neke druge stvari koji su vezani za to, tako da onda nismo baš puno vremena provodili kući zajedno – izjavio je on. 

Foto: ATA Images

 

Futa je zatim otkrio kako su Marina i počeli da sarađuju i kako je započena njegova karijera kompozitora. 

– Jednog trenutka ona kaže meni: „Što ti ne bi mogao da recimo komponuješ te neke pesme, kada vidiš šta mi donose ovi, oni“. I ja joj kažem:“Ako bih uzeo to da radim, onda ne bi prepisivao ove neke pesme koje postoje.“ Ne vidim ja sebe u tim nekim pesmama, pošto sam ja do tada svirao razne vrste muzike. Prvo rock and roll, pa onda svadbe, veselja, ispraćaje. Ako bi ja krenuo tim da se bavim, ja bih onda krenuo to nešto svoje da pravim, sa svim ovim što sam do sada, daj da kažem, asimilirao i to što držim u sebi, na neki svoj način. Pa to da probam i ako to prođe, da prođe – rekao je Futa, pa sa tugom u glasu dodao:

– Sve Marinino mi nedostaje – rekao je u „Petkastu2. 

Muk u

sledeća vest

Srbija

Očajan otac farmaceuta nestalog na Suvoj planini: Milan se javio supruzi u podne. Bio je srećan zbog sina... Oluja pogodila deo Kruševca! Na ovo su Prijepoljci čekali 10 godina!

Srbija

Na ovo su Prijepoljci čekali 10 godina!

Posle 10 godina u Zdravstvenoj stanici u Kolovratu ponovo je počela da radi laboratorija i stomatološka ordinacija. Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić u društvu direktora Opšte bolnice Prijepolje Branka Gojakovića, direktora Doma zdravlja Elmedina Čičića i Aleksandra Lazića, direktora Zdravstvenog centra Užice obišao je ovu zdravstvenu stanicu kao i onu u Brodarevu.

(VIDEO) Grad i kiša opet u Užicu! A posle nevremena, neverovatan prizor! Ima li jeftinije? U Pirotu počeli da rade bazeni, a cena karte...

Srbija

Ima li jeftinije? U Pirotu počeli da rade bazeni, a cena karte…

Na velikom otvorenom kupalištu u Pirotu otvorena je letnja sezona! Novi bazeni u okviru Sportskog centra izgrađeni su prošle godine i za nekoliko meseci rada imali su više od 90.000 posetilaca. Prema rečima direktora Sportskog centra Nenada Đorđevića ove godine biće ih više jer su, kako je rekao, uslovi odlični a cena karata veoma pristupačna!

Originalni tekst