Ekipa Telegrafa posjetila je Kragujeva, rodno mjesto aktuelne zadrugarke Mione Jovanović, dan nakon što je ona posjetila porodičnu kuću, uzela svoje stvari i odselila se za Beograd, kod dečka Nenada Aleksića Ša.

Naime, naša novinarka zaputila se u naselje Stanovo, u kojem se nalazi njena porodična kuća.

U naselju izvan grada, u kojem je provela djetinjstvo, zatekli smo jednospratnu kuću, uređene i lijepe fasade, ali u kojoj nismo zatekli članove porodice.

U kući, kako saznajemo, Miona je živjela sa roditeljima i bratom, a baka, koja je možda i najglasnija u protivljenju njen veze sa Ša, živi u centru grada.

Uz kuću je napravljena i impovizovana garaža, koju smo zatekli otvorenu.

Ona je otkrila u kakvom je odnosu sa porodicom nakon što je bila u Kragujevcu kod njih.

  • Bili su tu svi osim babe, koja ne živi tu. Moji su ljuti i dalje, pričali su mi svašta, puštali su mi klipove, komentarisali svašta, pogledaj ogrebotine na ruci, a ja sam se šokirala kada sam to vidjela, to su neke kandže bile a ja to nisam imala. Moji su prepuni utisaka, ljuti su, ali smo razgovarali. Ja sam im govorila da su malo previše slušali ljude, nisu mi postavljali nikakave ultimatume. Rekli su mi da nosim sve stvari, ali ironično. Baba se naljutila, neće da priča sa mnom, ali roditelji su pričali, zategnuta je situacija.
  • Ja sam kod Nenada, nisam sve prebacila, ali kako bih rekla preselila sam se kod njega. Plan nam je da uživamo, da smirimo strasti sa mojima, tati je rođendan uskoro, pa ću ići tamo, vremenom će vidjeti sve – rekla je Miona.

(Express / Telegraf)

Originalni tekst