OVAJ PROZOR JE DANAS ZATVOREN! Windows 7 definitivno odlazi u istoriju!

0
26

Korisnici računara koji imaju operativni sistem Windows 7, trebalo bi da instaliraju noviji sistem kako bi izbegli eventualne hakerske upade pošto sistemska podrška za taj softver prestaje.

Operativni sistem Windows 7 od danas, 14. januara, više neće dobijati kritične dodatke i ažuriranja, što znači da američki softverski gigant Microsoft neće popravljati bilo kakve nedostatke koji se pojave, zbog čega će računari biti podložni hakerskim upadima.

Prema podacima agencije NetMarketShare sa kraja prošle godine, Windows 7 je i dalje je jedan od najpopularnijih Microsoftovih operativnih sistema. Na prvom mestu je aktuelni Windows 10.

5 SKRIVENIH FUNKCIJA na tastaturi koje će vam olakšati život!

Bezbednosne agencije upozoravaju korisnike da, ukoliko i dalje kod kuće imaju stari sistem, sa tih računara ne unose osetljive podatke o bankarstvu, elektronskoj pošti i drugim uslugama.

Kompjuteri sa Windows 7 operativnim sistemom i dalje će biti funkcionalni, ali ne i bezbedni.

Kompanije koje nisu spremne za prelaz mogu da plaćaju Microsoftu produženu zaštitu do januara 2023. godine, mada će ta usluga biti prodavana od slučaja do slučaja i cena će po isteku godine rasti.

Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ

Original Article