Branka Sovrlić, poznato je i popularno pjevačko ime uz koje se veže niz uspjeha, brojni hitovi i samostalni nastupi.

Ona od muzike, svoje ogromne ljubavi, nikada “ne diže ruke”. I dalje, čisto iz ličnog zadovoljstva, gostuje u televizijskim i radio emisijama. Branka isto tako, printane medije ne zapostavlja. Za nju, vele, žena kojoj ništa nije naporno.

-Tako je! To mi niko ne može proturječiti! Pored mojih brojnih obaveza prema domaćinstvu, restoranu, papirologija… i svega onoga, što čeka svaku ženu, stignem i svoju dušu ispuniti. To je moje zadovoljstvo koje “hrani” moj život – kaže nam ova neumorna dama, što potvrđuju i njene kolege.

A Branka ne zapostavlja studijski rad.

-Imam “gomilu” hitova, ali ne želim da fanove smaram istim pjesmama. Malo dam novine i sebi i publici.

A najnoviji singl od premijernog predstavljanja, prije nekoliko dana, već “ljulja” muzičku scenu. Čini se da će Branka ponovo napraviti “rez” u muzici, kao nekada.

-Moguće! Baš svi koji su preslušali moju novu pjesmu “Nek’ je majci živ”, sa oduševljenjem su reagirali. Tekst i kompoziciju potpisuje Mijo Hodžić, a aranžman Aleksandar Aca Sofronijević – dodala je uvijek nasmijana i raspoložena zvijezda folka. Žena, koja se izdvaja iz nebrojene muzičko-pjevačke “skupine”.

Izdvaja se kao primjer ostalima koji tvrde koliko samo vole muziku i svoj poziv. Oni koji “rabe”po nastupima dvije tri pjesmice uz tuđe hitove, pa i Brankine. Neka se “ogledaju” od njen primjer istinske ljubavi, bez novčanog interesa prema pjesmi.

(Express)

Originalni tekst