FUDBALER se postaje od malih nogu. Do uspeha se stiže malim, pa sve većim koracima. Biti najbolji nimalo nije lako.

ОТВАРАЊЕ СТАДИОНА: Имају сјајне услове и први су на табели (ФОТО/ВИДЕО)

Foto N. Skenderija

Fudbalski klub T6 Nika iz Beograda je idealno mesto za početak jednog dugog druženja, i sticanja ispravnih sportskih navika. Nalazi na liderskoj poziciji međuopštinske lige, pa se smeši ulazak u viši rang.

Otvaranje novog sportskog objekta, na kome T6 Nika igra, počelo je spektakularno – skakanjem iz padobrana, a onda su sudije svirale za početak meča – i to međunarodnog:  gost je juče bio FK Galaksi iz Temišvara, koji je poklekao pred domaćinima skorom šest prema četiri, ali je rezultat bio u drugom planu. Novi stadion, i novi fudbalski talas koji predvodi T6 Nika, bio je u prvom.

Pred sam duel sa Rumunima, za „Novosti“ su domaćini istakli da su oduševljeni uslovima koje su kao klub dostigli.

–  Zaista je lep osećaj, znači nam ovo za naš dalji napredak u prvenstvu. Stvoreni su dobri uslovi za rad, ne samo za prvi tim koji je trenutno i prvi na tabeli, nego što će na istom tom terenu i trenirati mališani iz kluba. Ovakvih stadiona nema kod nas i ovom prilikom želim da se zahvalim upravi kluba koja je uložila ogroman trud i rad da bi napravila ovakav ambijent. A to nam je jako bitno za dalji napredak u ligi. Ovo je veliki korak za naš klub, imamo velike planove, želimo da postignemo dosta uspeha u sezoni i da dočekamo spremni utakmice koje nam predstoje – rekao je kapiten Marko Lazarević.

I sam duel sa ekipom Galaksija mnogi znači. 

– Jako je značajna utakmica za nas, da ostanemo u dobrom ritmu. To je ekipa iz Temišvara, preko njih brusimo formu za viši rang – rekao je Lazarević pred pobedu.

FOTO: N. Skenderija

Trener kluba T6 Nika Slaviša Kaplanović je prezadovoljan uslovima koje im novi kompleks nudi.

– Ovo je jedan prelep sportski objekat, imamo odlične uslove za rad kako za prvotimce, tako i za mlađu decu. Čim se napravi dobar stadion, stvaraju se bolji uslovi. To vam daje odmah volju da kvalitetnije radite, trenirate i stvara sigurnost u narednom periodu. Moći ćemo da treniramo i u večernjim satima, ide lepo vreme, daju nam podstrek za dalji rad – rekao je Kaplanović.

Foto N. Skenderija

Sportski direktor kluba T6 Nika Ivan Gajić zadovoljan je postignutim rezultatima, ali se ne zadržava na tome:

– Ovo nam je jako važno. Mi smo do sada radili sa školicom fudbala u balonu i na terenu i sve je to bilo znatno manje. Dobili smo mogućnost za proširenje i terena i kvalitetnih uslova, samim tim i veći broj mališana koji samo treba da rade i da napreduju – rekao je Gajić.

Na pitanje da li bi se mogao uporediti stadion sa ovim koji T6 Nika ima – ne ostavlja dilemu:

– Ovo sada što vidite je deo što mi radimo i što planiramo da uradimo… U planu je proširenje tribine sa obe starne, izgradnja medicinskog centra, teretane, povećanje svlačionica, veštačke trave i najverovatnije smeštajni kapaciteti u vidu nekog hotela. Tako da je to jedan ozbiljan projekat. Planiramo da napravimo i ženski tim, kao i formiranje mlađih kategorija dece. Ozbiljan zahvat – rekao je Gajić.

T6 Nika poznata je po školi fudbala, a nakon osam godina uspešnog rada, a pored rezultata prvog tima, u klubu kažu da im je prioritet formiranje svih mlađih selekcija, prema rečima portparola kluba Jelene Milosavljević.

– Izuzetno značajan projekat jer je nama fokus na mladim talentima, time se bavimo poslednjih 8 godina, tako da je ovo sve samo produžetak te cele akcije ulaganja u mlade i da ovakav stadion i teren trenutno nigde nema i nastojaćemo da uslovi budu još bolji u budućnoti – rekla je Milosavljevićeva.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Oni se ne klade zbog love, lovu imaju, klade se zbog strasti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst