TREĆI međunarodni kongres Udruženja centara za hipertenziju, prevenciju infarkta i šloga – HISPA i Međunarodnog Udruženja za Vaskularno zdravlje – ISVH „Zaštita srca i krvnih sudova“ održan je u Bijeljini, u organizaciji Bolnice „Sveti vračevi“ na kom je učestvovalo 1.000 medicinskih radnika iz 15 zemalja.

ОТВАРАЊЕ НОВИХ АНГИО-САЛА: У Бијељини међународни конгрес о превенцији кардиоваскуларних болести

foto v mitrić

Ministar zdravlja RS dr Alen Šeranić rekao je da je cilj preventiva kardiovaskularnih bolesti, ali i uopšte promocija zdravlja.

– Ovo je prilika da istaknem da se u bijeljinskoj bolnici završava još jedna angio-sala što je velika stvar za ovo područje – rekao je Šeranić.

Predsednik Naučnog odbora prof. dr Nebojša Tasić je istakao da su HISPA programi pažljivo osmišljeni i multidisciplinarni.

– Ovo je jedna od naših patriotskih misija – da Bijeljinu, zajedno sa gradovima u Srbiji, uvrstimo na akademsku mapu Evrope i sveta, kao referentne institucije za razvoj i unapređenje svega što HISPA predstavlja – rekao je prof. dr Tasić.

Predsednik Organizacionog odbora, prof. dr Zlatko Maksimović istakao je da bijeljinska Bolnica nastavlja sa ubrzanim razvojem i da je na pragu otvaranja još jedne angio-sale.

– Angio-sala će biti sa 3D maping sistemom, čime stičemo jedan od preduslova za postajanje svetskog centra u ovoj oblasti – rekao je dr Maksimović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst