Objavljena je i treća serija dokumenata povezanih s tužbom seksualnog prestupnika Džefrija Epstajna.

Nezapečaćeni dokumenti deo su tužbe za klevetu iz 2015. koju je podnela Virdžinija Roberts Đufre, Amerikanka koja tvrdi da su je Epstajn i njegova ljubavnica Gislan Maksvel zlostavljali dok je još bila maloletna.

Nova dokumenta sadrže nekoliko stotina stranica, a pokazuju da je Džefri Epstajn bio u kontaktu i sa Harvijem Vajnstinom, bivšim holivudski filmski mogulom koji služi 23-godišnju kaznu za silovanje.

U najnovijem setu dokumenata spominje se i Adriana Ros, bivša poljska manekenka, koja je bila optužena s Epstajnom za podvođenje i trgovinu maloletnih devojaka, ali je oslobođena je optužbi jer se nagodila s tužilaštvom.

Rosova se spominje u izjavi jedne od Epstajnovih žrtava koja svedoči kako „se Adriana Ros rešila kompjutera iz Epstajnove vile na Palm Biču u Floridi pre nego je stigao FBI kako bi izvršio pretres“. Veruje se da je da je na tim kompjuterima bilo još dokaza protiv pedofila milijardera.

U najnovijem setu dokumenata pominje se i ime supruge Bila Klintona, Hilari.

Očekuje se da će dokumenti, uključujući materijal koji tek treba da bude otpečaćen, sadržati oko 200 imena, uključujući i one koji su optužili Epstajna, brojne istaknute poslovne ljude, političare i VIP saradnike.

Prethodno objavljena dokumenata uključivala su informacije o Epstajnovim saradnicima i tužiteljima, iako su mnoge informacije o njima ranije saopštavali različiti mediji ili su objavljeni u drugim sudskim postupcima, piše Index.

Post Views: 18

Originalni tekst