Pevačica Lepa Brena i njen suprug Slobodan Boba Živojinović započeli su gradnju novog objekta u okviru svog dvorišta. Međutim, taj deo dvorišta je na drugoj parceli koja je u vlasništvu grada Beograda što znači da poznati par gradi na divlje.

Youtube printscreeen

Imanje Lepe Brene

Da je u pitanju bespravna izgradnja, pokazuje to što za objekat ne postoji građevinska dozvola u javno dostupnim dokumentima na sajtu Republičkog geodetskog zavoda. Upravo iz ovih dokumenata jasno je da je Brenina i Bobina parcela samo ona na kojoj je njihova kuća, a da je parcela van objekta vlasništvo Grada Beograda, kao i da nije formirana nova građevinska parcela na kojoj bi trebalo da se gradi bespravni objekat. Ubrzo je reagovala i građevinska inspekcija, koja je zatvorila celo gradilište.

Kako domaći mediji prenose, nekoliko starosedelaca koji žive u neposrednoj blizini pozvalo je inspekciju i predočilo joj da pevačica sa suprugom uveliko gradi objekat na parceli koja nije u njihovom vlasništvu.

printscreen

Lepa Brenai Boba Živojinović

– Znam tačno i ko je zvao i koliko puta. Create sada niko nije reagovao. Kad tako može da se zida, ajde i mi ćemo da gradimo na gradskom zemljištu. Ko zna koje su tu veze potegnute i ko im je obećao da će sve to biti u redu, ali ja ovde živim godinama i tačno znam da ta parcela nije u njihovom vlasništvu. Nemam ništa protiv Brene i njene porodice. Jasno je da imaju novca i da para vrti gde burgija neće, međutim, smeta mi što zakon nije isti za sve. Zašto to nije regulisano, nema ni desk za gradnju, ništa, ama baš ništa. Pa ne gradi pevačica u svom dvorištu, već na javnoj površini. Posle se pitaju što komšije prijavljuju, pa zato što se osećamo bezvredno kada neko može da uzima državnu imovinu, a neki od nas su podnosili zahteve da kupimo taj deo i bili smo mnogo puta odbijeni – kaže sugrađanin za Kurir. 

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst