Otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane u Gakovu, druga u tri godine

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeno je troje ljudi. Javnost je za to saznala u saopštenju koje je policija prosledila nakon što je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posetio policajce koji su pronašli ovu ilegalnu laboratoriju u selu Gakovo kod Sombora. Zanimljivo je da je pre tri godine u istom mestu u Vojvodini, koje broji oko 2.000 ljudi, takođe otkrivena ilegalna laboratorija za proizvodnju marihuane.

mup.rs: Stabiljke marihuane pronađene u selu Gakovo kod Sombora
Foto: mup.rs / Stabiljke marihuane pronađene u selu Gakovo kod Sombora

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, kako je saopštio MUP, posetio je danas Sombor gde su pripadnici policije u ilegalnoj laboratoriji u Gakovu zaplenili 2.176 biljaka marihuane, opremu za proizvodnju ove vrste narkotika i suplemente.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su D.B. (36), S.B. (26) i D.D. (31), koji su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Somboru, navela je policija.

Ministar policije Aleksandar Vulin u poseti policajcima koji su otkrili ilegalnu laboratoriju marihuane u selu Gakovo
Foto: mup.rs / Ministar policije Aleksandar Vulin u poseti policajcima koji su otkrili ilegalnu laboratoriju marihuane u selu Gakovo

Svaka zaplena narkotika za policiju veliki uspeh i velika pobeda, prenosi MUP Vulinovu izjavu.

On je dodao da "Srbija neće biti sigurno mesto za narko-dilere i da će ih policija hapsiti bez obzira na to da li prodaju jedan gram marihuane ili su napravili plantažu".

Dodao je i ocenu da "treba suditi za pokušaj ubistva svakome ko proda drogu, posebno maloletniku", ali i da su "važeći zakoni dovoljno dobri da ovakav ološ stave na dugogodišnju robiju".

Podsetimo, policija je i u januaru 2018, u selu Gakovo u Vojvodini pronašla ilegalnu laboratoriju za uzgoj marihuane. To je prvo 18. januara 2018. nezvanično prenela Radio televizija Vojvodine. U samom tekstu RTV je najavila saopštenje MUP-a koja je, kako prenosi Voice, stiglo tek šest dana nakon same akcije.

“Laboratorija za veštačku proizvodnju marihuane pronađena je prilikom pretresa objekta na teritoriji Sombora”, saopštio je MUP nakon što su o ovome izvestili pojedini mediji, ali bez preciziranja o lokaciji i vlasniku objekta.

Tačnu lokaciju gde je laboratorija pronađena nije želelo da otkrije ni Više javno tužilaštvo u Somboru navodeći samo da se radi o „napuštenom skladištu u Gakovu“.

Kako su naveli u odgovoru koji su dostavili portalu Voice 14. februara 2018, Više javno tužilaštvo donelo je 19. januara naredbu o sprovođenju istrage protiv Miloša Raićevića i to nakon što ih je policija obavestila o akciji sprovedenoj dan ranije. Takođe, u odgovoru od pre tri godine navode i da se intenzivno radi na utvrđivanju ko je „držalac napuštenog objekta za uzgoj svinja u ulici Železnička bb Gakovo“ kako bi se istraga potencijalno proširila i na vlasnike ovog objekta.

Novinari Insajdera pitali su Više javno tužilaštvo u kojoj je fazi ovaj postupak. Odgovore čekamo.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article