Muzički stručnjaci progovorili su na temu pesama „Gnezdo orlovo“ i „Ramonda“.

Minulog vikenda održana „Pesma za Evroviziju“ još uvek je tema o kojoj se najviše govori, a povodom takmičara oglasili su se i Aleksandra Milutinović i Marko Kon.

Na konstataciju voditelja da su obe pesme patriotske, te da nije jasno zašto se „Gnezdo orlovo“ smatra takvom, dok „Ramonda“ baš i ne, oni su na televiziji K1 izneli mišljenje.

– Jedna je izrazito profilisana da zvuči kao etno, na taj neki juznjački melos i ritam, a druga pesma je više u narativu i emociji dotakla naš iskonski deo duše – rekla je Sara.

– Što nije „Ramonda“ patriotizam ako znamo šta je, kako smo došli do toga da ona nije, a „Gnezdo orlovo“ jeste? – upitao je voditelj.

Desila se polaziracija u jako nezgodnom političkom trenutku, mozda su se ljudi i zbog toga na srčaniji način opredili za favorita. Vidimo iz samog izbora da je to bilo vrlo blizu i ne bi pogrešili šta god da je otišlo – objasnila je Sara.

E, ovako, to se hiljadu puta do sada desilo, svaki put imamo nekoga ko… Naš izabrani predstavnik nikad nije bio po volji svih. Takmičila se nekad i Lepa Brena, bila je favorit naroda, pa nije otišla – dodao je Marko.

Jami nije jedina! Nataša Đorđević kulja od besa jer prepevavaju njene stare hitove: Mora da postoji red

sledeća vest

Originalni tekst