Ovog ljeta, od 8. do 10. avgusta u Porto Montenegru u Tivtu, oržaće se drugo, senzacionalno izdanje Rubix festivala. Ovaj inovativni događaj će ugostiti svjetski poznate zvijede, koje će svojim nastupom
oduševiti publiku na Synhro bini, a ujedno pružiti priliku i lokalnim izvođačima da zasijaju rame uz rame sa najvećim umjetnicima na sadašnjoj mužičkoj i filmskoj sceni. Rubix 24 će okupiti ljubitelje umjetnosti, muzike i pozorišta, pružajući nesvakidašnje iskustvo u predivnom ambijentu Boke Kotorske.

Prvog dana festivala očekuje se pozorišni spektakl na otvorenom. U glamuroznom ambijentu crvenog tepiha, uz ograničen broj prisutnih, nastupiće italijanska glumica i model, čuvena Isabela Rossellini. Ona će 8. avgusta izvesti monodramu „Darwin’s smile“ i na humorističan način dočarati svijet životinja i njihov odnos prema ljudima. Svi ljubitelji opere i klasične muzike biće u prilici uživaju u premijernom zajedničkom nastupu operske pjevačice Petre Radulović, stipendistkinje fondacije „Miloš Karadaglić“, sa
gudačkim kvartetom „New era“.Veče će svojim performanosom upotpuniti berlinski kompozitor i producent David August. Svojim nesvakidašnjim nastupom ovaj umjetnik inspiriše sva čovjekova čula,
spoj klasične i eletronske muzike, upotpunjen svjetlosnim efektima i dimom, ostaviće bez daha publiku na Synchro bini i prirediti im vizuelno-zvučni spektakl kakvom do sada nisu prisutvovali.

Drugog dana Rubix festivala, 9. avgusta, glavni nastup pripada predivnom francuskom bendu „Nouvelle Vague“, koji krasi preko dvadeset godina karijere i nastupa po čitavom svijetu. Nastupiće i engleski elektronski bend – Crazy P, kombinujući elektronsku muziku i disco zvuk, stvaraju ambijent idealan za ples. Iste večeri predstaviće se još jedna stipendistikinja fondacije „Miloš Karadaglić“, Aleksandra Prelević Palladino, umjetničkog imena Dolce Hera, koja je kompozitorka, pjevačica i prva profesionalna bubnjarka u Crnoj Gori. Za sve ljubitelje rok muzike, Sly the bend, predvođen muzičarom Edom Feragamom. Ovom nastupu priključiće se talentovani vokalista i reper, Cayenne NoLuck iz Njuroka.

Treći dan festivala rezervisan je za ljubitelje elektornske muzike. Nakon nastupa našeg poznatog dj-a i producenta Novaka (notsoserious), prestaviće se jedan od najvećih, muzičar sa preko trideset godina impozantne karijere, posvećenosti i strasti, poznat kao „El maestro“, čuveni Hernan Cattaneo. 10. avgusta se očekuje najveći broj posletilaca na festivalu, a po mišljenju mnogih, najbolja žurka ove sezone u Crnoj Gori.

Rubix 24 će podržati mnoge talentovane slikare iz regiona, čiji će radovi biti predtavljeni u izložbenom dijelu festivala. Svi posjetioci imaju mogućnost da besplatno učestvuju u umjetničkim radionicama i interesantim predavanjima na različite teme, te da na ovaj način interaktivno učestvuju u festivalu i sačuvaju suvenir koji su sami kreirali. Forma za prijavu je dostupna na zvaničnom sajtu,
www.rubixfestival.me. Karta za Rubix festival uključuje i mogućnost cjelodnevnog uživanja i muzičkom programu i žurkama u plažnom baru „Buddha-Bar“. Jednodnevne ulaznice puštene su u prodaju po cijeni već od dvadeset sedam eura, samo za crnogorske državljane.

Sve dodatne novosti i povoljnosti u vezi sa Rubix 24 dostupne su na sajtu festivala, kao i na instagram stranici Rubix festival.

Ostalo je manje od mjesec dana do spektakla u Porto Montenegru. Rubix 24 obećava nezaboravan provod i uživanje za sve ljubitelje umjetnosti i hedonizma. Obezbijedite svoje mjesto na vrijeme i vidimo se od 8. do 10. avgusta, poručili su iz organizacije.

Post Views: 10

Originalni tekst