Vlasnik pansiona „Fermei Dačilor“, koji je izgoreo pre nedelju dana u rumunskom naselju Tohani, opštine Prahovo, uhapšen je zajedno sa još dve osobe zbog požara koji je odneo osam života, među kojima i život njegovog sina Viktora (11).

ОСМОРО ИЗГОРЕЛО У ПОЖАРУ, МЕЂУ ЊИМА И ТРОЈЕ ДЕЦЕ: Детаљи хорора у Румунији - Ухапшен власник пансиона (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Pored vlasnika, Korenela Dinika, uhapšena su i dvojica menadžera, Viorel Marijan Oletean i Adrijan Vitomir Ristin, koji su radila u pansionu, ali nije poznato šta im se stavlja na teret. Vlasti su našli 7 tela, dok se osmo identifikuje, piše „Blic„.

Do sada su identifikovani Dinikov sin Viktor (11), sin generala Petrua Bejčeanua, načelnika Generalnog direktorata za obaveštajne poslove, Lučijan Ene i dvoje njegove dece, sinovi Luka i Petar, kao i student druge godine sociologije i njen dečko.

Podsećamo, do požara je došlo 26. decembra, u kom je bilo smešteno 26 osoba u trenutku buktinje koja je progutala objekat — 18 osoba je evakuisano pre dolaska vatrogasnih ekipa, dok su vatrogasci gasili požar skoro 7 sati.

Pansion de fakto pripada Diniku, dok u dokumentima pripada Oleteanu i Ristinu, i za njih, rumunski mediji navode da su „de fakto administratori“.

„Nije imao protivpožarnu zaštitu“

Kako navode požar je počeo na električnim instalacijama.

– Pansion nije imao protivpožarnu dozvolu. Godine 2019. je izvršena redovna provera, prilikom čega je utvrđeno šest neusaglašenosti, a primenjeno je šest upozorenja. Ne znam kako da odgovorim na pitanje da li su imali dozvolu za rad. Pokrenut je krivični postupak za utvrđivanje svih uzroka – izjavili su tada nadležni i dodali:

– U vreme provere, inspektorima nije stavljena na raspolaganje nikakva dokumentacija koja pokazuje da su rešeni problemi, kako bi se utvrdila neophodnost traženja i pribavljanja odobrenja za zaštitu od požara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

Originalni tekst