(Beta) – Predsednica Kosova Vjosa Osmani i premijer Aljbin Kurti ocenili su da je predsednik SAD Džozef Bajden prijatelj koji je uvek branio slobodu, nezavisnost i demokratiju Kosova.

Reagujući na odustajanje Bajdena od izborne trke za predsednika SAD, Osmani je rekla da će zahvalnost naroda Kosova prema Bajdenu zauvek biti ogromna.

„Od svojih dana kao američki senator, preko mandata potpredsednika, pa sve do trenutnog predsedničkog mandata, Džo Bajden je uvek branio slobodu, nezavisnost i demokratiju Kosova. Zahvalnost naroda Kosova biće zauvek duboka. Želimo predsedniku Bajdenu uspešan nastavak mandata i sve najbolje njemu, supruzi Džil Bajden i porodici u godinama koje dolaze“, napisala je Osmani na platformi Iks.

Premijer Aljbin Kurti je rekao da je Bajden bio jedan od najvećih prijatelja Kosova.

„Decenijama, Džo Bajden je bio jedan od najvećih prijatelja i najupornijih zagovornika Kosova. Obaveštenje predsednika Bajdena označava kraj jedne epohe. Svet – i posebno Kosovo – bolje je i sigurnije mesto zahvaljujući njegovim izuzetnim doprinosima. Na tome ćemo uvek biti zahvalni“, napisao je Kurti na platformi Iks.

Post Views: 53

Originalni tekst