Betadanas 22: 57

Oslobođeni taoci iz fabrike Prokter i Gambl u Istanbulu (FOTO) 1Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Taoci koje je naoružan muškarac, tvrdeći da deluje „za Gazu“, držao devet sati u turskoj fabrici američke firme Prokter i Gambl (P&G) u predgrađu Istanbula, oslobođeni su živi i zdravi, rekli su njihovi bližnji za Frans pres.

Vlasti su nam rekle da je napadač uhapšen i da su taoci oslobođeni, rekao je za Frans pres jedan rođak taoca posle sastanka sa zvaničnikom na mestu drame.

Guverner provincije potvrdio je da je čovek koji je držao taoce neutralizovan.

Oslobođeni taoci iz fabrike Prokter i Gambl u Istanbulu (FOTO) 2

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Oslobođeni taoci iz fabrike Prokter i Gambl u Istanbulu (FOTO) 3

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Oslobođeni taoci iz fabrike Prokter i Gambl u Istanbulu (FOTO) 4

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Oslobođeni taoci iz fabrike Prokter i Gambl u Istanbulu (FOTO) 5

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Napadač je opravdao svoje delovanje rekavši da hoće da osudi izraelske vojne operacije u pojasu Gaze, rekao je policijski izvor za Frans pres.

Fotografija objavljena u turskim medijima koju Frans pres nije mogao da verifikuje, pokazuje čoveka sa licem delimično skrivenim palestinskom maramom, sa eksplozivom prilepljenim trakom oko tela i, kako izgleda, malim pištoljem u desnoj ruci.

Slogan nacrtan crvenim slovima na zidu iza njega piše „Za Gazu“.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, jedan od vođa koji je najkritičniji prema Izraelu od početka rata Izraela i palestinskog islamističkog pokreta Hamas, takođe je osudio podršku koju SAD pružaju Izraelu, koga je on nazvao „terorističkom“ i „genocidnom“ državom.

U Turskoj se takođe javljaju brojni pozivi na bojkot američkih proizvoda od početka sukoba u Gazi. Nekoliko restorana Makdonalds i kafea Starbaks vandalizovani su širom zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Originalni tekst