Viši kazneni sud (VKS) odbio je žalbu Uskoka i potvrdio oslobađajuću presudu doktoru Gzimu Redžepiju, koji je bio optužen za trgovanje uticajem radi izmene sudske odluke o roditeljskoj brizi i izdržavanju sina pevačice Severine Vučković i srpskog preduzetnika Milana Popovića.

ATA Images

Ona uživa na Maldivima dok se doktoru sudilo… Severina

Podsetimo, Severina je umešala Redžepija u trenutku kada je pretila direktorki škole Ljiljani Klinger, tada ga je prijavila USKOKU, ističući da će ih ganjati do kraja života. Severina se sve vreme podlo nadala da će smestiti aferu Gzimu, ali njenoj pakosti je definitivno pravosnažno došao kraj. 

– Znaš da sam prijavila Redžepija USKOK-u? Ma gde je moja najdraža direktorka? Jesi li se javila donatoru? Jesi li svesna da ću te ganjati do kraja života za sve gadosti koje si radila meni, ostalim majkama i učiteljima? – samo su delovi poruka kojima je Severina pretila kako direktorkama, tako i Gzimu. 

Youtube printscreeen

Gzim Redžepi

Krajem 2022. godine prvostepeni sud doneo je odluku nepravnosnažno da se Gzim oslobađa optužbi koje je Severina podnela protiv njega. Međutim, sada je Apelacioni sud doneo odluku da je pravnosnažno oslobođen svih optužbi, budući da Severina nije imala nijedan dokaz protiv Redžepija. 

Kao odlučne činjenice naveo je Redžepijeve kontakte sa veštakom Vladimirom Grošićem u avgustu 2020. godine, navodeći kako nije dokazano da je, koristeći službeni te društveni položaj i uticaj, posredovao kod veštačenja.

VKS se osvrnuo i na deo Uskokove žalbe da prvostepeni sud prilikom ocene dokaza nije ocenjivao deo Grošićevog iskaza da je sastanak inicirao tadašnji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, što je potvrdio i svedok.

Potvrdio je i prvostepenu odluku po kojoj, na temelju Grošićevog iskaza koji su potvrdili svedoci, Redžepi nije uticao na Grošića te nije tražio, spominjao veštačenje ili nešto slično, niti se nešto nudilo vezano za veštačenje.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama

Originalni tekst