Optužnica protiv dve osobe zbog žurke za više stotina ljudi

Prvo osnovno javno tužilaštvo podiglo je optužni predlog, odnosno optužnicu u skraćenom postupku protiv dvoje osumnjičenih za organizovanje žurke u klubu u Beogradu. Reč je o žurci u klubu “Muska Machine” koju je komunalna policija prekinula 13. februara nešto posle 22 časa kada je u klubu zatekla, kako je navedeno više od 700 osoba. Optuženi su direktor firme G. M. i vlasnik L. D. za krivično delo "nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije", za koje je zaprećena novčana ili kazna zatvora do tri godine.

Više javno tužilaštvo, Palata pravde Foto: Srđan Ilić
Više javno tužilaštvo, Palata pravde Foto: Srđan Ilić

U saopštenju Prvo osnovno tužilaštvo navodi da je su osumnjičeni tokom saslušanja negirali da su organizovali žurku u klubu susprotno propisima u vreme epidemije, odnosno Uredbi koja između ostalog pripisuje zabranu rada restorana kafića i klubova nakon 20 sati kao i zabranu okupljanja većeg broja ljudi.

“Nakon ispitivanja 22 lica u svojstvu svedoka Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv L.D. i G.M. zbog postojanja opravdane sumnje da su učinili krivično delo Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i sudu predložilo da im izrekne kazne zatvora u trajanju od po šest meseci, a optuženom G.M. i meru bezbednosti Zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od pet godina”, saopštilo je tužilaštvo.

Okrivljeni su u pritvoru od večeri hapšenja. Tužilaštvo je odustalo od gonjenja trećeg osumnjiečenog F.A. i to zato što je “nakon svih preduzetih radnji utvrdilo da ne postoje osnovi sumnje da je počinio bilo koje delo koje se goni po službenoj dužnosti”.

Žurku u klubu na Tašmajadnu u Beogradu, prekinula je komunalna milicija u saradnji sa policijom. Tada je Ivan Divac, direktor Komunalne milicije rekao da su posle 20 časova, do kada je radno vreme u klubu zatekli više od 700 ljudi i da su klub praznili gotovo sat vremena.

”Neverovatna scena. Više od četrdeset minuta praznimo klub i još ne možemo da ga ispraznimo. Čekamo dolazak ostalih inspekcija koje će proveriti rada ovog ugostiteljskog objekta. Zatečena lica biće sankcionisana po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti“, rekao je tada za Blic direktor Komunalne policije Ivan Divac.

I nakon ove policija i komunalana milicija prekidale su “korona žurke” na raznim lokacijama u Beogradu, kao i u širom Srbije.

Ove nedelje došlo je i do novog porasta broja zaraženih i obolelih od koronavirusa, a medicinski deo Kriznog štaba traži i potpuno zatvranje na nekoliko dana kako bi se epidemije stavila pod kontrolu.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article