ANTIVLADINI mediji u Srbiji koji podržavaju prozapadnu opoziciju krenuli su u otvorenu kampanju protiv ruskih medija u našoj zemlji.

ОПЕТ ТАЈ ВУЧИЋ! Замислите, дозволио је руским медијима да раде у Србији

Foto printskrin UN TV

Za njih je Aleksandar Vučić kriv što postoje Sputnjik i RT i verovatno bi zdušno aplaudirali kada bismo bili zabranjeni.

Tako je jedan „slobodni“ portal objavio denuncijanski izveštaj „Reportera bez granica“ protiv RT Balkan, sačinjen u „najsvetlijem“ maniru mračnih totalitarnih režima.

Propagandni pamflet objavljen je sa pretenciozno glupim naslovom: Otkriveno kako „Raša tudej“ širi propagandu Kremlja na Balkanu uprkos sankcijama EU i uz pomoć vlasti u Srbiji.

Zamislite, „otkrili“ su ono što se već vidi na sajtovima RT Balkana i na sajtu Sputnjika Srbija. Vidi se jasno na koji način ruski mediji informišu građane Srbije i Balkana i zašto nam ti građani ukazjuju puno poverenje.

Pošto se u izveštaju bukvalno ništa ne otkriva nećemo se ni baviti njegovim sadržajem.

U potpuno ispraznoj paškvili „Cenzora bez granica“, koji promovišu prozapadni mediji, navodi se između ostalog, i kako novinari u našim kućama primaju visoke plate.

Zamislite samo te branioce novinarske profesije koji se verovatno zalažu za to da se novinari pridržavaju za prosjački štap i da ne mogu da žive od svog posla.

Suština je da istraživanje i njegovo medijsko promovisanje služi kao politička poluga nekih stranih i domaćih centara moći kako bi se izvršio pritisak na Vučića i vlasti u Srbiji da ugasi ruske medije i uvede sankcije Rusiji

Domaći zadatak im je i da se pošalje poruka zapadnim moćnicima da postoje političke snage koje bi odmah ukinule Sputnjik i RT Balkan.

I treće, cilj je Da se vlast u Srbiji denuncira kod zapadnih gazda kako je dopustila da se u Srbiji u medijima uopšte čuje ruska strana.

Jasno je, „Reporteri bez granica“ i njihovi medijski izlozi u Srbiji zalažu se za zapadni medijski mrak. I za novinare koji ne mogu da prežive od svoje plate.

I u nečemu su „Reporteri“ i prozapadni mediji zaista u pravu:

Aleksandar Vučić i vlasti u Srbiji zaista su dozvolili ruskim medijima Sputnjik i RT Balkan da slobodno rade u našoj zemlji. A mogli su da nas zabrane i mogli su da uvedu sankcije Ruskoj federaciji.

Al i, eto, neće!

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO – RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst