NOVAK Đoković će nastupati na Vimbldonu, iako je operisao meniskus pre nešto manje od mesec dana, u prvom kolu igraće protiv Vita Koprive, a u javnosti se mnogo govori o povredi koja ga je zadesila.

ОПЕТ ИМ СМЕТА НОВАК ЂОКОВИЋ:  Бивши тенисер прича свашта о Нолету и двоструким стандардима

FOTO: Tanjug/AP

Sličnu povredu doživeo je i Tejlor Fric 2021. godine, kada je u kolicima iznet sa Rolan Garosa. Za razliku od njega, Đoković je stoički podneo bolove i savladao Franciska Serundola, a Fric je otkrio da ga je Đoković zvao zbog saveta. 

– Rekao sam mu kako je bilo meni. Dosta toga zavisi od upale i kako će organizam reagovati. Istu povredu sam imao i ja i ja sam se brzo vratio na teren. Nisam se borio za titulu, samo sam se vratio i nadao se da ću proći nekoliko rundi, rekao je Fric. 

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Za razliku od njega, Novak Đoković i oporavak kroz koji prolazi privlače dosta medijske pažnje, a to je zasmetalo Marku Pečiju, treneru i komentatoru. Na društvenoj mreži Iks govorio je o „dvostrukim standardima“. 

Istakao je, slikovito, da su se „crvčci čuli“ (tj. bila je potpuna medijska tišina) kada se povreda dogodila Fricu, a što se Novaka Đokovića tiče svi „gube razum“ zbog njegovog povratka na teren. 

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

– Fric je nastupao na Vimbldonu 2021. godine, posle iste povrede kakvu je Novak Đoković imao. U Tejlorovom slučaju bilo je tiho, čuli su se cvrčci, nije bilo reakcija medija. Pokazalo je samo jedno, koliko Fric voli tenis. A sa druge strane, zbog Novaka Đokovića svi gube razum. Dvostruki standardi su ponekad očigledni u ovom sportu, napisao je Peči. 

Čini se da je Peči zaboravio da je Fric u trenucima povrede imao 23 godine, bio je u vrhuncu forme i snage, dok je Đokovićev podvig uveliko veći zbog toga što je Srbin uspeo da se za manje od mesec dana vrati iz povrede zbog koje mu je bila potrebna operacija u 37. godini. 

Naravno da Đoković privlači više pažnje. oborio je sve rekorde u tenisu, osvojio 24 grend slem titula, blizu je stotinu mastersa, najviše vremena proveo je na vrhu ATP liste… Ali, to, izgleda nije dovoljno da se o njemu „legalno“ priča.

Ili su, zapravo, upravo na Novaku primenjeni dvostruki standardi – pričom iz ovakvog ugla. Ali, kad nemaju šta pametnije…

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o „velikoj trojci“: Ono što su uradili ravno je čudu 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Originalni tekst