Pevač Ljuba Perućica i njegova supruga Katarina krajem prošle godine ostvarili su se u ulozi roditelja, a pre nego što je njihov sin došao na svet, prošli su kroz pravi pakao.

Pevač Ljuba Perućica i njegova supruga Katarina Kolozeus krajem prošle godine ostvarili su se u ulozi roditelja. Dobili su sina Alekseja, koji je uneo veliku radost u njihove živote i kojeg su dugo priželjkivali.

Ipak, pre nego što su ostvarili najveću želju, prošli su kroz težak period. Naime, pevačeva supruga morala je na operaciju, a pre nego što je ostala trudna govorili su im da se podvrgnu veštačkoj oplodnji.

Foto: ATA Images

 

Ona je operisala benigni tumor, neku cistu na jajniku. To je sve na vreme urađeno, smanjila se mogućnosti da zatrudni, ali doktori kažu da, kada se operacija obavi u ranoj fazo, žene budu plodnije. Ona je morala da prima jedan hormon nakon operacije, taj hormon ne bi smeo da se prima ako je žena trudna, to se ne daje, ali su na konzilijumu rekli da mora da prima – počeo je on i dodao:

Foto: ATAIMAGES

 

Doktor je tako odredio, iako ona nije htela, imala je osećaj da to ne treba da radi. Taj hormon inače utiče na ženu u smislu da kada počne da prima hormon, žena ulazi u menopauzu i ne može da ostane trudna. Hvala Bogu, baš u tom periodu kada je primila prvi hormon, ona je ostala trudna i vidiš kako se čuda dešavaju. Rekao bih ljudima da ne odustaju nikada, nama su godinama govorili da ide na veštačku oplodnju, a mi smo bežali od toga, znali smo da ne treba siliti stvari, da sve treba da bude prirodno. Doktori su nam govorili da ulazimo u godine, mi smo razmišljali o tome kada su nas ubeđivali, ali nismo hteli.

Oni su prolazili kroz težak period, a zbog stresa im je opala i kosa.

Foto: Foto Informer.rs

 

Kaća je pokazala stomak i jedna doktorka je rekla da želi da je pogleda. Kaća im je govorila da nešto raste u njoj, da ne prima hormon pomislila bi da je trudna, a ovako se plašila da nije tumor. Doktorka ju je pregledala i rekla da u njoj raste beba i to velika, četiri i po meseca. Tu je počela da plače i da vrišti, bila je ljuta na sve njih što nisu proveravali rezultate. Mi smo imali ogromnu strepnju jer taj hormon ne sme da se prima kada je žena trudna. Nikome nismo pričali, radili smo sve moguće i nemoguće testove, to je bio strašan stres. Na kraju te treće doze hormona koju je primila trebali li su da vide šta dalje. Oni su mislili da mora da se leči od steriliteta, ili vantelesna, a devojka trudna ispred njih. To iskustvo ne bih voleo nikome da se desi, to je stres. Zdrava žena, trudna, a ti je kljukaš nečim što ide direktno u stomak. Rezultati natalnog testa su bili loši, pa ih radi ponovo. To je bio ogroman stres, oboje smo izgubili pola kose zbog toga. Dok se nije rodio, moja žena se svakog dana molila Bogu, postili smo sredom i petkom. Svako veče je plakala i molila se Bogu da bude dobro. Kada smo videli da se rodio zdrav i prav, sreći nije bilo kraja.

sledeća vest

Originalni tekst