Mnoge poznate ličnosti bile su u kandžama poroka, a neki od njih su svojevremeno otvoreno govorili o tome. Jedan od onih koji je dane i noći provodio u kazinu je pokojni Toma Zdravković, koji je znao, kako kažu, osvanuti u kockarnici u Sarajevu. Kao i njegova kolegica Lepa Lukić koja i danas posjećuje kazino gdje najčešće igra rulet. Kako se špekulisalo, ona je prokockala stan od 120.000 eura.

-Za moje pare mogu da budem gdje god hoću. Nisam ukrala, šta se to koga tiče. Narod zna da ja volim da igram, nisam zaslužila da me napadaju. Umijem ponekad da zaigram i ne krijem to, zna i vrabac, a narod me nije napustio ni ako se kockam – pričala je ona.

Aca Lukas ispričao je da je izgubio više od 70 miliona dolara na kocki.

-Piše da sam 70 miliona dolara potrošio na kocki. Moram priznati da su skoro, pa pogodili, malo više sam ja spi*kao. Ne kajem se. U životu se nikada ne kajem. Kajao bih se kada bih pravio neke krucijalne greške. Kada bih se ubio, to jest da sam se ubio, to bi značilo da se kajem, ali evo me tu sam, živ sam – pričao je pjevač.

-Neki mi kažu prokockao si stan u Beogradu. Čovječe, mislim se u sebi, druže moj, kamo sreće da sam prokockao samo stan. Ja sam prokockao jedno beogradsko cijelo naselje. Jedno debelo naselje, ono najskuplje. Ali dobro, šta ćeš, to sam ja. Sam sam ih i zaradio, sam sam ih i prokockao. Nisam dužan 70 miliona, to je moj novac, zaradio sam i više od toga. Obezbijedio sam djecu. Svi imaju sve što im treba. Ja sam život kreirao za sebe, moja djeca imaju sve što treba da imaju – priznao je Lukas.

Ljuba Aličić tokom svoje karijere zaradio je mnogo novca, ali je veliki dio potrošio na kocku.

-Moja žena je domaćica, nikad nisam dozvolio da radi, ja sam taj koji kolo vodi. Ja joj čestitam jer izdržala je Ljubu Aličića koji je više bio u poslovima, nego kući. Normalno da se kocka (Lepa Lukić) ali ona krije to, ja imam prijatelje koji su kockali. Kockao sam ja, izgubio sam… Izgubio sam najviše dok sam bio predsjednik kluba Borac iz Šapca, više sam izgubio na fudbalu, tako da me je koštalo preko dva miliona eura, opština ništa nije davala. Imao sam ja problem sa ženom, kad je vidjela da ja radim taj posao, sportski, kaže “Ovako ne može”. I normalno ja poštujem svoju ženu, mnogo je volim i poštujem i ja sam stao – govorio je Aličić.

I Darko Lazić otkrio je da se riješio velikog poroka, zbog kojeg je imao godinama probleme.

Hajrudinu Varešanoviću, poznatijem kao Hari Mata Hari navodno je dugogodišnji porok došao glave. Potrošio je silne novce upravo na kocku.

-Hari se godinama kocka i to znaju svi koji ga poznaju i koji su mu bliski. Počeo je iz zabave i nekako rekreativno, ali je vremenom postao ozbiljan zavisnik od ovog poroka. Ulog se povećavao kao i dobitak, ali mu u posljednje vrijeme sreća nije bila naklonjena – govori izvor blizak njemu.

Originalni tekst